Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Κρύος ιδρώτας» στην Άγκυρα: Eλληνοαμερικανική «αποστολή» στο Αιγαίο – Μαχητικά & αντιτορπιλικά στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν

Στριμώχνουν την Τουρκία Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισραήλ στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα και η Γαλλία στη Κύπρο δίνει δυναμικό παρών. Τα σενάρια της άσκη...


Στριμώχνουν την Τουρκία Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισραήλ στο Αιγαίο, ενώ ταυτόχρονα και η Γαλλία στη Κύπρο δίνει δυναμικό παρών. Τα σενάρια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ η οποία ξεκινά τη Δευτέρα, προβλέπουν μεταξύ άλλων πτήσεις των ιταλικών F-35,στον Έβρο, τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο. Για τη Λήμνο είναι γνωστή η τελείως παράλογη θέση της Τουρκίας περί “αποστρατικοποιημένης νήσου”.




Δεν είναι όμως μόνο οι πτήσεις των ιταλικών F-35 στο Αιγαίο, αξιοσημείωτο γεγονός σ΄ ότι έχε να κάνει με τον ΗΝΙΟΧΟ.

Στα σενάρια προβλέπεται ελληνοαμερικανική αποστολή στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ,που φθάνει μέχρι το Καστελόριζο, για το οποίο πολύς λόγος γίνεται τελευταία.

Όπως αναφέρει το ΓΕΑ σε ανακοίνωσή του, “αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού”.

Το Α/Τ USS ROSS (DDG-71) των ΗΠΑ στη Ρόδο

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Φλεβάρη πραγματοποίησαν ο Κυβερνήτης David Coles και αντιπροσωπεία Αξιωματικών του USS ROSS (DDG-71) κατά την επίσκεψή τους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το νησί της Ρόδου επέλεξε να επισκεφτεί το αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού όπου θα παραμείνει για αρκετές μέρες.

Κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο Κυβερνήτης επεσήμανε τις καλές σχέσεις των δύο χωρών που βρίσκονται σε πορεία σύσφιξης και ενδυνάμωση καθώς και την ιδιαίτερη αγάπη του πληρώματος για το νησί της Ρόδου και τους ανθρώπους του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη.

Με την σειρά του ο κ. Φλεβάρης ευχήθηκε καλή διαμονή στο νησί της Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μόνο τυχαίος δεν φαίνεται να είναι ο κατάπλους του Αντιτορπιλικού των ΗΠΑ στο νησί της Ρόδου …τούτη την χρονικά στιγμή! pentapostagma.gr

Δείτε εικόνες: