Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γκασμάδες και λαγούμια... Eπιδρομή χρυσοθήρων στην Γκιώνα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

lamianowΜια περίεργη και άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση προσπαθεί να διαλευκάνει η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας το τελευταίο 48ωρο. Όλα άρχισαν...


lamianowΜια περίεργη και άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση προσπαθεί να διαλευκάνει η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας το τελευταίο 48ωρο. Όλα άρχισαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, 9 Μαρτίου, όταν το Αστυνομικό Τμήμα της Άμφισσας δέχεται μια κλήση από πολίτη-ιδιοκτήτη κατοικίας κοντά στην περιοχή Καψίτσα της Γκιώνας, ο οποίος αναφέρει πως λίγα μέτρα από το οικόπεδό του, εντός πυκνής δασικής έκτασης, υπάρχουν σημάδια από εργασίες εκσκαφέα, αλλά και πολλές τρύπες-λαγούμια στο έδαφος, μεγάλου βάθους.




Αμέσως στην αστυνομική διεύθυνση σημαίνει συναγερμός, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να κατευθύνονται προς το σημείο το οποίο τους είχε υποδείξει ο πολίτης. Παράλληλα, ενημερώνεται και το Δασαρχείο της περιοχής, προκειμένου να επιληφθεί, αφού πρόκειται για δασική έκταση.




Η πρώτη ομάδα αστυνομικών φτάνοντας στην περιοχή αρχίζει αυτοψία. Όμως, επειδή στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει πυκνό δάσος και είναι δύσκολη η πρόσβαση, στην επιχείρηση συμμετέχουν και δύο πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα δασικά μονοπάτια, προκειμένου να διευκολύνουν τους αστυνομικούς.
Λίγο πριν από τις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου, όλοι τους γίνονται μάρτυρες ενός ιδιαίτερα περίεργου τοπίου. Μέσα στο πουθενά, σε πυκνό δάσος, εντοπίζουν έναν εκσκαφέα βαρέος τύπου, ξεριζωμένα έλατα, τρύπες στο έδαφος μεγάλου βάθους, ειδικά εργαλεία σκαψίματος, γεννήτριες, κομπρεσέρ, τρυπάνια, φτυάρια, γκασμάδες, καύσιμα και πολλά άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται σε εξορύξεις.



Όσον αφορά στον περιβάλλοντα χώρο, όπως φαίνεται και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το zougla.gr, θύμιζε εργοτάξιο.

Δεν πέρασε λίγη ώρα και στο σημείο ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: https://lamianow.gr/fokida-epidromi-chrysothiron-stin-gkiona-eikones/