Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Κριμαία ξανά αιτία πολέμου – Προκαλεί το «Deep State» των ΗΠΑ: «Υπό κατοχή η περιοχή» – Πούτιν: «Ελάτε, οι Spetsnaz είναι πανέτοιμοι»

pentapostagma«Βόμβα» από το βαθύ αμερικανικό κράτος μέσω του ειδικού εκπροσώπου των ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία, Πρέσβη κ. K...


pentapostagma«Βόμβα» από το βαθύ αμερικανικό κράτος μέσω του ειδικού εκπροσώπου των ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία, Πρέσβη κ. Kurt Volker στο 5ο Διεθνές Φόρουμ «Κατοχή της Κριμαίας: Πέντε Χρόνια Αντίστασης».






Ο Αμερικανός αξιωματούχος ήρθε στο Κίεβο για να παραδώσει το εξής μήνυμα δυνατά και καθαρά εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών:

«Οι Η.Π.Α. θα καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κατοχής της Κριμαίας και δεν θα ανεχθούν την επικύρωση της περιοχής στην Ρωσία επουδενί», κατέληξε ο Kurt Volker.

«Πέντε χρόνια και μια εβδομάδα πριν, είδαμε την εμφάνιση ανδρών με πράσινες στολές στην Κριμαία, τους μικρούς πράσινους άνδρες, όπως λέμε.

Ρώσοι στρατιωτικοί, ειδικές δυνάμεις, που οδήγησαν στην κατοχή και τον διαχωρισμό της Κριμαίας από την υπόλοιπη Ουκρανία.



Μιλώντας εξ ονόματος των Ηνωμένων Πολιτειών, μιλώντας εξ ονόματος της Ευρώπης, της διατλαντικής κοινότητας, σας ομολογώ ότι κινηθήκαμε πολύ αργά. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε τι βλέπαμε, και κυρίως δεν αντιδράσαμε αρκετά γρήγορα.

Αλλά τώρα ξέρουμε ακριβώς τι συνέβη. Σήμερα η Ρωσία αναγνώρισε με την χορήγηση μεταλλίων σε όσους συμμετείχαν σε αυτήν με ημερομηνία την 20 Φεβρουαρίου 2014, ότι επρόκειτο ουσιαστικά για μια πολεμική επιχείρηση.

Λίγες εβδομάδες, λίγους μήνες αργότερα, είδαμε μια παρόμοια επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία. Παρόμοια εμφάνιση, παρόμοιες πράσινες στολές, παρόμοιες δραστηριότητες.

Αυτή η επιχείρηση δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο οι Ρώσοι ίσως ήλπιζαν, επειδή οι Ουκρανοί αντιστάθηκαν. Αυτό οδήγησε σε πολύ μεγαλύτερες στρατιωτικές μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τότε ενήργησαν πιο γρήγορα, όπως και η Ευρώπη, μετά τη δεύτερη αυτή εισβολή.

Και στις δύο περιπτώσεις θεσπίσαμε κυρώσεις για να ανταποκριθούμε στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Και στις δύο περιπτώσεις, έχουμε κάνει πολύ σαφείς δηλώσεις ότι δεν δεχόμαστε την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Διατηρούμε την πλήρη υποστήριξή μας στην κυριαρχία της Ουκρανίας και την εδαφική της ακεραιότητα…που συμπεριλαμβάνει και την Κριμαία.

Από τότε έχουμε δώσει μεγάλη υποστήριξη στην Ουκρανία στην πορεία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ενώ το ΔΝΤ έχει υποστηρίξει τα δημοσιονομικά μέτρα της Ουκρανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει βοήθεια ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ έχουμε αυξήσει τις κυρώσεις με την πάροδο του χρόνου, και έχουμε άρει την απαγόρευση πωλήσεων θανατηφόρων όπλων στην χώρα , έτσι ώστε η Ουκρανία να είναι σε θέση να αποκτήσει όπλα που χρειάζεται για την υπεράσπισή της.

Όλα αυτά είναι μέτρα που υποδεικνύουν την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ και την ευρύτερη διατλαντική στήριξη για μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, προσανατολισμένη στην διεθνή αγορά και ασφαλή Ουκρανία. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλους μας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», κατέληξε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Η απάντηση ήταν άμεση και ήρθε από τον ίδιο τον Πούτιν σήμερα.

«Αν χρειαστεί, θα κάνουμε κάθε αποστολή, εμείς θα κάνουμε το αδύνατο, Η Ρωσία εξουδετερώνει οποιαδήποτε απειλή, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται, οι Spetsnaz είναι πανέτοιμοι μπροστά σε κάθε πρόκληση», κατέληξε ο Πούτιν
«Η Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύει το στρατό και το ναυτικό της, κάτι που είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της κυριαρχίας της χώρας και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την δήλωση έκανε ο Ρώσος ηγέτης στην τελετή που σηματοδοτεί η ημέρα εορτασμού στα μέλη των ρωσικών ειδικών επιχειρήσεων, αναφέρει το Itar Tass.

«Θα συνεχίσουμε με τις συνεχιζόμενες εργασίες μας, την ενίσχυση και την ανάπτυξη του Στρατού και του Ναυτικού. Έχω ήδη αναφέρει ότι τα βήματά μας σε αυτόν τον τομέα καθαρά είναι αμυντικά και ότι στόχος τους είναι να παρέχουν μια αδιαμφισβήτητη ασφάλεια στην Ρωσία, ώστε η χώρα να προστατεύσει την κυριαρχία της και τα εθνικά της συμφέροντα», δήλωσε ο Πούτιν.

Τόνισε επίσης ότι η εμπειρία των ρωσικών ειδικών δυνάμεων θα ληφθεί υπόψη κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων.

Η Κριμαία και η Ανατολική Ουκρανία θα θυμίζουν πάντα στην δύση και σε όλους τους ειδικούς αναλυτές ότι, η αντίδραση μιας μεγάλης δύναμης, όπως η Ρωσία όταν διακυβεύονται εθνικά της συμφέροντα, θα είναι πάντα βίαιη και άκρως πολεμική.