Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο πιλότος του Boeing 737 MAX 8 το οποίο παρέσυρε στο θάνατο 157 ανθρώπους!

Ο Yared Mulugeta, γεννημένος στην Αιθιοπία κενυατικής εθνικότητας, πιλόταρε το μοιραίο Boeing 737 Max 8 των αιθιοπικών αερογραμμών. ...


Ο Yared Mulugeta, γεννημένος στην Αιθιοπία κενυατικής εθνικότητας, πιλόταρε το μοιραίο Boeing 737 Max 8 των αιθιοπικών αερογραμμών.





Ο Yared Mulugeta, όπως είναι το όνομά του είχε περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας και πάνω από 8.000 ώρες πτήσης, αλλά τα τελευταία λεπτά βρισκόταν στο κόκ-πιτ του αιθιοπικού Boeing 737 MAX 8 που συνετρίβη σχεδόν αμέσως μετά την απογείωσή του.

Ο Mulugeta, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Αιθιοπία και ήταν κενυατικής εθνικότητας, πιλόταρε το συγκεκριμένο αεροσκάφος από το 2018. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αιθιοπίας ασκούσε τα καθήκοντα του πρώτου αξιωματικού από το Νοέμβριο του 2007, ενώ στην Ethiopian Airlines, εργαζόταν από το 2010.




Σύμφωνα με συναδέλφους του, ο Yared Mulugeta ήταν αφοσιωμένος και αποδοτικός στο αντικείμενό του.
Αιθιοπία: Τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας
Μετά και την ανεύρεση των δύο μαύρων κουτιών, ξεκινά η επεξεργασία τους στα ειδικά εργαστήρια ανάλυσης δεδομένων πτήσης, προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής.

Το ένα μαύρο κουτί καταγράφει τις συνομιλίες στο πιλοτήριο και η άλλη συσκευή αποτυπώνει τα ψηφιακά δεδομένα πτήσης από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους.

Τέλος, δεδομένο είναι ότι, σύμφωνα με την Ethiopian Airlines, ο Yared Mulugeta ανέφερε προβλήματα στην πτήση και ζήτησε άδεια να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα.