Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα Ζηλανδία: Στο «στόχαστρο» της ΕΛΑΣ η σχέση του μακελάρη με Έλληνες ακροδεξιούς

Στο "μικροσκόπιο" της αστυνομίας οι επαφές του μακελάρη στην χώρας μας. Εξετάζονται και οι σχέσεις του με Έλληνες νεοναζί στη...


Στο "μικροσκόπιο" της αστυνομίας οι επαφές του μακελάρη στην χώρας μας. Εξετάζονται και οι σχέσεις του με Έλληνες νεοναζί στην Αυστραλία. Τι περιμένει η ΕΛΑΣ από την αποκάλυψη των τηλεφωνικών του συνομιλιών. Εξετάζεται το αν πέρασε εκπαίδευση σε "στρατόπεδο" των Βαλκανίων.

Τις βόλτες… «αναψυχής» που έκανε στα Βαλκάνια ο ακροδεξιός μακελάρης που σκότωσε 50 ανθρώπους στην Νέα Ζηλανδία, έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους οι αρχές παγκοσμίως, καθώς εκτιμάται πως είναι δυνατόν να πέρασε από στρατόπεδα εκπαίδευσης ομοϊδεατών του σε Κροατία και Σερβία.




Όπως έγινε γνωστό και επίσημα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μπρέντον Τάραντ είχε έρθει δυο φορές στην Ελλάδα από Κάιρο για Βουκουρέστι, την πρώτη φορά στης 29/11/2016 και την δεύτερη στης 10/12/2016.

Δέκα μέρες διακοπές στην Ελλάδα

Ωστόσο στις 20/03/2016, ερχόμενος από Κων/πολη κάθισε στην χώρα μας τουλάχιστον ένα δεκαήμερο για διακοπές, καθώς επισκέφθηκε την Σαντορίνη και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας που συνέστησε η αντιτρομοκρατική για την διερεύνηση των “βημάτων” του στην Ελλάδα, έχουν ήδη εντοπίσει ακόμα και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμενε ο 28χρονος εγκληματίας.

Περιμένουν να «μιλήσουν» τα κινητά

Επιπλέον, οι Ελληνικές Αρχές είναι σε αναμονή καθώς περιμένουν να αποστείλουν οι Αρχές τις Αυστραλίας τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε κατά καιρούς ο μακελάρης, ώστε να διαπιστωθεί από τις εγχώριες εταιρείες εάν είχε επαφές στην Ελλάδα και κυρίως εάν είχε συναντηθεί με μέλη εγχώριων νεοναζιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων.

Παράλληλα οι Αρχές της Αυστραλίας διερευνούν το ενδεχόμενο ο Τάραντ να είχε σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις στην Αυστραλία, ανάμεσα τους και οργανώσεις που έχουν ιδρυθεί από Έλληνες που ζουν στην Ωκεανία, καθώς το ένα από τα όπλα του έφερε την επιγραφή «Turkofagos» που παραπέμπει σε Ελληνική γραφή και βέβαια λόγω των αναφορών του στην Αγιά Σοφία και την Κων/πολη, στο μανιφέστο του μίσους που άφησε πίσω του.

Στρατόπεδα εκπαίδευσης

Τις Αστυνομικές Αρχές στην “Γηραιά Ήπειρο” επίσης, ανάμεσα τους και την Ελληνική, απασχολούν τα ταξίδια του μακελάρη σε Σερβία, Κροατία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, καθώς εκεί είναι πιθανόν να λειτουργούν μυστικά στρατόπεδα εκπαίδευσης ακροδεξιών.

Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ο 28χρονος νεοναζί να πήγε σε Σερβία και Κροατία προκειμένου να λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση στο χειρισμό των αυτόματων τυφεκίων εφόδου, σαν κι αυτά που χρησιμοποίησε για το μακελειό στην μικρή και φιλήσυχη πόλη της Νέας Ζηλανδίας.