Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με τη λευκή στολή των κρατούμενων και χωρίς παπούτσια ο μακεάρης της Νέας Ζανδίας στο Δικαστήριο

Ντυμένος με τη λευκή στολή των κρατούμενων και χωρίς παπούτσια ο Μπρέντον Χάριστον Ταράντ εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθη...


Ντυμένος με τη λευκή στολή των κρατούμενων και χωρίς παπούτσια ο Μπρέντον Χάριστον Ταράντ εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκε μία κατηγορία για ανθρωποκτονία.




Ο 28χρονος χαμογέλασε όταν οι δημοσιογράφοι τον φωτογράφησαν να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald. Φωτογραφίες τον δείχνουν να κάνει με το χέρι του το σήμα «OK», μια χειρονομία που συχνά χρησιμοποιείται για να εκφραστεί η στήριξη στην ακροδεξιά ιδεολογία της λευκής υπεροχής.

«Φαινόταν ήρεμος και παρατηρούσε επί πολλή ώρα τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους», μετέδωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Radio New Zealand.

Ο Ταράντ δεν ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά ούτε και να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του από το δικαστήριο. Θα παραμείνει υπό κράτηση ως τις 5 Απριλίου οπότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτερο Δικαστήριο του Κράισττσερτς.

Ο δικαστής Πολ Κέλαρ επέτρεψε στους φωτορεπόρτερ να τραβήξουν φωτογραφίες του Ταράντ, αλλά ζήτησε να δημοσιευθούν με το πρόσωπό του καλυμμένο από «μωσαϊκό», ενώ η δικαστική αίθουσα ήταν κλειστή για το κοινό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι πιθανό να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες.