Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρίλερ για γερά νεύρα στην Αίγινα! Τους βασάνισαν και τους έκαψαν ζωντανούς… «Ψάχνω την αλήθεια στα αποκαΐδια και στις στάχτες των ανθρώπων μου…»

Η Ειρήνη Μαρμαρινού και ο ανιψιός της, Λάμπρος Πρωτονοτάριος, βρήκαν φρικτό θάνατο το Νοέμβριο του 2015 στην Αίγινα, όταν οι ληστές που ...


Η Ειρήνη Μαρμαρινού και ο ανιψιός της, Λάμπρος Πρωτονοτάριος, βρήκαν φρικτό θάνατο το Νοέμβριο του 2015 στην Αίγινα, όταν οι ληστές που μπήκαν στο σπίτι τους, τους βασάνισαν και τους έκαψαν ζωντανούς.

Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε στον ήσυχο οικισμό Άγιοι Ασώματοι, λίγο πιο έξω από την πόλη της Αίγινας, όπου διαπράχθηκε το άγριο διπλό φονικό. Με τον Θόδωρο Λέκκα μπήκαν στο ακατοίκητο σπίτι όπου παίχτηκε η τραγωδία, με θεία και ανιψιό. Καθώς η έρευνα για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος συνεχίζεται, τα πάντα στο εσωτερικό του έχουν μείνει ανέπαφα. Σαν ο χρόνος να πάγωσε… Τα σημάδια που άφησαν οι αστυνομικοί της Σήμανσης γύρω από το σπίτι και το αίμα των αθώων θυμάτων, είναι ακόμα εμφανή.




Με τη διήγηση του ο μάρτυρας γύρισε πίσω το ρολόι του χρόνου στις 30 Νοεμβρίου του 2015, ημέρα που η εκκλησία μας γιορτάζει τον Άγιο Ανδρέα… Η θεία του Ειρήνη Μαρμαρινού, γύρω στις οκτώ και τέταρτο το βράδυ, έφυγε από ένα φιλικό της σπίτι για να επιστρέψει στο δικό της, οδηγώντας το μηχανάκι της. Την ίδια ώρα οι δράστες είχαν μπει στη μονοκατοικία της, ακινητοποίησαν τον ανιψιό της Λάμπρο χτυπώντας τον άσχημα και περίμεναν την ίδια σε ένα καρτέρι θανάτου.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, το δίκυκλο της γυναίκας βρέθηκε πεσμένο στον κήπο, το ένα της παπούτσι δίπλα και το όλο σκηνικό μαρτυρούσε πως οι δολοφόνοι της την αιφνιδίασαν πριν μπει στο σπίτι. Οι κηλίδες από το αίμα της που εντοπίστηκαν κοντά στο σημείο, συνηγορούσαν στο σενάριο αυτό. Τα κλειδιά της μηχανής βρέθηκαν στο άδειο ρεζερβουάρ, κάτι που μαρτυρά πως οι δολοφόνοι ίσως χρησιμοποίησαν τη βενζίνη του δίκυκλου για να ολοκληρώσουν το μακάβριο έργο τους. Να κάψουν θεία και ανιψιό μετά τα άγρια βασανιστήρια.

Η εξώπορτα του σπιτιού ήταν ανοικτή σε αντίθεση με την πλαϊνή μπαλκονόπορτα που είχε παραβιαστεί. Παρά το γεγονός πως τα σκυλιά γαβγίζανε, οι γείτονες δεν άκουσαν φασαρία, γιατί εκείνη την ημέρα είχαν γιορτή. Από τον έναν καναπέ του σαλονιού, έλειπε ένα ξύλινο χερούλι που βρέθηκε από τους συγγενείς στο χολ. Οι ίδιοι δεν αποκλείουν το γεγονός να χτυπήθηκε με αυτό στο κεφάλι το ένα από τα δύο θύματα. Θεία και ανιψιός είχαν μαρτυρικό τέλος. Αφού βασανίστηκαν για να δώσουν πιθανότατα πληροφορίες για χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι, αφέθηκαν στην πίσω κρεβατοκάμαρα όπου οι δράστες τους έβαλαν φωτιά και τους έκαψαν.

Η Ειρήνη Μαρμαρινού σύμφωνα με τον συγγενή που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, δεν δεχόταν επισκέψεις , ούτε εργάτες στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα για χρόνια διατηρούσε ένα κατάστημα με σουβενίρ σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι της Αίγινας, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια είχε αποταμιεύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο πιθανά έκρυβε στο σπίτι της, χωρίς όμως να το έχει αποκαλύψει στους συγγενείς της. Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν.