Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΠΑ: Ανοίγουν οι λογαριασμοί Λαυρεντιάδη, Κιτσάκου, Πετσίτη

Η υπόθεση των χρεών της εταιρείας ELFE -συμφερόντων Λαυρεντιάδη- προς τη ΔΕΠΑ απασχολεί εδώ και μήνες τη Δικαιοσύνη. Στο «μικροσκόπιο...


Η υπόθεση των χρεών της εταιρείας ELFE -συμφερόντων Λαυρεντιάδη- προς τη ΔΕΠΑ απασχολεί εδώ και μήνες τη Δικαιοσύνη.





Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος έχει μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό η υπόθεση των οφειλών της εταιρίας ELFE προς τη ΔΕΠΑ.

Τα όποια αποτελέσματα από την έρευνα κατά πληροφορίες της Αρχής, διαβιβάζονται άμεσα στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων υπάρχουν σχετικές εκκρεμείς δικογραφίες, δύο στην ανάκριση και μία στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.




Προ μηνών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβιβάστηκε πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι του 2017 και μετά η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού των ELFE για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ.
Παράλληλα , η Αρχή έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συγγενών των ελεγχόμενων προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών για την εταιρεία ELFE. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν σταλεί ερωτήματα προς αντίστοιχες Αρχές στο εξωτερικό για τη διερεύνηση περιουσιακών στοιχείων εκτός Ελλάδας όλων των φυσικών και νομικών προσώπων.

Κεντρικά πρόσωπα τα οποία ερευνώνται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος και ο Μανώλης Πετσίτης.