Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η συμφωνία «σωσίβιο» του Πούτιν στον Μαδούρο – Παίρνει πετρέλαιο και δίνει τρόφιμα!

Συμφωνία – ανάσα για τον Νικολάς Μαδούρο η απόφαση της Μόσχας να προμηθεύσει με σιτάρι τη Βενεζουέλα, αγοράζοντας, παράλληλα, πετρέλα...


Συμφωνία – ανάσα για τον Νικολάς Μαδούρο η απόφαση της Μόσχας να προμηθεύσει με σιτάρι τη Βενεζουέλα, αγοράζοντας, παράλληλα, πετρέλαιο.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες, η συμφωνία με τον Μαδούρο προβλέπει η Μόσχα να προμηθεύσει την Βενεζουέλα με σιτάρι.




Η Ρωσία πάντως είχε προμηθεύσει την Βενεζουέλα με 64.100 τόνους σίτου κατά την περίοδο 2018/19, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρωσικού οργανισμού παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα της αγροτικής οικονομίας SovEcon του Φεβρουαρίου του 2018.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες, δήλωσε ότι η Βενεζουέλα θα αγοράσει από τη Ρωσία είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα:

“Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έδωσε σαφείς εντολές στο ζήτημα αυτό, λέγοντας πως όσα τρόφιμα και φάρμακα χρειάζεται ο λαός μας, θα αγοραστούν από την Ρωσία”.

“Η Βενεζουέλα μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να πληρώσει τα τρόφιμα και τα φάρμακα. Έχουμε μιλήσει με την διεθνή ομάδα επαφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους εκπροσώπους της Ουρουγουάης, τους παραδώσαμε έναν κατάλογο με τρόφιμα, τα οποία είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε με το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να φθάσουν σ’ εμάς τα τρόφιμα και τα φάρμακα αυτά. Αυτή την στιγμή υπάρχει θαλάσσιος αποκλεισμός, ο οποίος δεν επιτρέπει να φθάσουν όλα αυτά στο έδαφος της Βενεζουέλας”, δήλωσε η Ροντρίγκες.