Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δέσποινα Μοιραράκη: Χαμός για την αίτηση πτώχευσης – Ξέσπασε στον αέρα εκπομπής

zappitΔιαψεύδει τα πάντα η βασίλισσα των χαλιών - Θα κινηθεί νομικά Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Espresso που υπογράφει η Ντέμη Ντάβαρ...


zappitΔιαψεύδει τα πάντα η βασίλισσα των χαλιών - Θα κινηθεί νομικά
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Espresso που υπογράφει η Ντέμη Ντάβαρη, πριν από περίπου ενάμιση μήνα, η Δέσποινα Μοιραράκη υπέβαλε δήλωση παύσης πληρωμών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, σημαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει:




«Την 1η Φεβρουαρίου, ως νόμιμη εκπρόσωπος της ανωνύμου εμπορικής εταιρίας εισαγωγών και εξαγωγών υφασμάτων, ενδυμάτων, επίπλων, έργων τέχνης και ταπήτων με τον διακριτικό τίτλο Δέσποινα Μοιραράκη Α.Ε., η γνωστή επιχειρηματίας κατέθεσε το σχετικό δικόγραφο δηλώνοντας πως αδυνατεί να εκπληρώνει κανονικά τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της. Σύμφωνα πάντα με την Espresso, την ημέρα της συζήτησης της στο δικαστήριο, ωστόσο, η δικηγόρος της υπέβαλε αίτημα αναβολής προκειμένου να υπάρξει, όπως ανέφερε, μια συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες.



«Ζητάμε την αναβολή προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να έρθει η εταιρία σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, ώστε να επιτευχθεί εξυγίανση» ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από την έδρα αν υπάρχει κάποιο σχέδιο εξυγίανσης, η απάντησή της ήταν αρνητική. Η δικηγόρος υπέβαλλε αίτημα στο δικαστήριο για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου να απαγορευτεί η μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της εταιρίας, ωστόσο απορρίφθηκε. Πάντως, η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής και η υπόθεση θα συζητηθεί στο δικαστήριο σε περίπου έναν μήνα».




Η ίδια η Δέσποινα Μοιραράκη, όμως, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Happy Day, το πρωί της Πέμπτης, ξέσπασε για το παραπάνω δημοσίευμα και εξήγησε:



«Ως επιχειρηματίας έχω ένα θέμα με μία τράπεζα. Καταθέσαμε μια αίτηση πτώχευσης, ο πλειστηριασμός δεν έγινε ποτέ. Είχε προσδιοριστεί για τις 12 Φεβρουαρίου και ματαιώθηκε. Με την τράπεζα έχουμε έρθει σε πλήρη συμφωνία και πρέπει να σας πω μεγαλοφώνως ότι δεν υπάρχει καμία και δεν πρόκειται να βγει καμία πτωχευτική απόφαση για την επιχείρησή μου. Η δημοσιογράφος που το έγραψε όφειλε να με πάρει ένα τηλέφωνο να της δώσω όλα τα στοιχεία και μετά να γράψει αυτό το κακόβουλο άρθρο και να μη σκυλεύεται ο αγώνας μιας επιχειρηματία που έχει αρχίσει από το μηδέν μέχρι σήμερα.

Αυτός ήταν ένας επιχειρηματικός ελιγμός προκειμένου να έρθουμε σε συνεννόηση με την τράπεζα. Επετεύχθη, μάλιστα βγήκε και η απόφαση την προηγούμενη εβδομάδα, όλα ρέουν κανονικά, ματαιώνεται η πτώχευση. Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός! Ματαιώθηκε!



Θα κάνω μήνυση γιατί όφειλε η δημοσιογράφος να με πάρει ένα τηλέφωνο και να με ρωτήσει. Τρελάθηκα! Έτρεχα σαν τρελή να πάρω την εφημερίδα! Είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα»;