Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΟΛΑ...!! Νέες μειώσεις στην Στρατιωτική θητεία και ΝΕΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ στα προδοτάκια τους που είναι «αντιρρησίες συνείδησης»

Στρατιωτική θητεία: Ανατροπές σε ό,τι αφορά τη θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις των στρατευσίμων προανήγγειλε το Σάββατο (09/03/2019) ο ανα...


Στρατιωτική θητεία: Ανατροπές σε ό,τι αφορά τη θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις των στρατευσίμων προανήγγειλε το Σάββατο (09/03/2019) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.




Μιλώντας, ειδικότερα, στην ΕΡΤ1 έκανε αναφορά στη στρατιωτική θητεία για τους πολύτεκνους, τους ανυπότακτους αλλά και για τους αντιρρησίες συνείδησης.

«Η θητεία θα είναι εξάμηνη για όλα τα παιδιά που θα υπηρετήσουν και είναι πάνω από πέντε σε μία οικογένεια. Επίσης το ίδιο θα γίνεται για οικογένειες με τρία έως τέσσερα παιδιά, όπου η θητεία θα μειώνεται», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Σε ό,τι αφορά τους ανυπότακτους, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως «όσα παιδιά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 πάνε φαντάροι, κλείνουν όλα τα θέματα που είχαν στρατολογικά, ποινικά ή διοικητικά».

Τέλος, αναφορικά με τους αντιρρησίες συνείδησης, ο κ. Ρήγας είπε πως «όσοι επιθυμούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας τους κατεβαίνει το όριο. Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν συμπληρώσει το 33ο έτος από το 35ο που ισχύει σήμερα».