Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΒΟΛΙΔΑ ΖΑΕΦ... «Η Ελλάδα ας μας πει αν μιλούν μακεδονικά στο έδαφός της»...!!!

Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σχετικά με την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελ...


Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σχετικά με την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MIA.

Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του πρακτορείου, ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε για ακόμη μία φορά πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αναγνώρισε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» στα Σκόπια.




«Η Συμφωνία είναι ξεκάθαρη και μπορεί να εξηγηθεί πολύ εύκολα, αν υπάρχει κλίμα αμοιβαίας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Το πρώτο γεγονός είναι ότι η «μακεδονική γλώσσα» έχει γίνει αποδεκτή στη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ίδια στιγμή, αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι ανήκει στις σλαβικές γλώσσες. Η «μακεδονική» γλώσσα είναι η γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας και της διασποράς της χώρας στο εξωτερικό. Είναι εντελώς ξεκομμένη από την ελληνική πολιτιστική κουλτούρα και τα έθιμα της», τόνισε ο Ζάεφ.

Σε ερώτηση αν στην Ελλάδα είναι πρόβλημα να δηλώνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που ομιλούν τη «μακεδονική γλώσσα», ο πρωθυπουργός των Σκοπίων απέφυγε να απαντήσει, καλώντας ουσιαστικά την Ελλάδα να απαντήσει επί του θέματος.

«Είναι δικαίωμα της Ελλάδας, εκείνοι θα πρέπει να το σχολιάσουν. Με την απροσεξία μας μπορούμε να προκαλέσουμε άβολες καταστάσεις, καθώς η Συμφωνία είναι καθαρή και ακριβής. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να την εφαρμόσουμε πρώτα, για να την εφαρμόσουν έπειτα και οι πολίτες των χωρών μας, οπότε αφήνω την Ελλάδα να απαντήσει επί του θέματος, έχουν τον δικό τους τρόπο να διευθετούν τα θέματα, το σεβόμαστε αυτό, είναι στρατηγικοί μας εταίροι», επεσήμανε ο Ζόραν Ζάεφ.