Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΧΑΝ ΑΠ' ΟΛΑ...!!! Λακωνία: Είχαν στήσει κύκλωμα με χασισοφυτεία, κοκαΐνη, ηρωίνη, αρχαία και όπλα!

Σε όλες τις... επικερδείς εκφάνσεις της παρανομίας δραστηριοποιούνταν τέσσερις Έλληνες κάτοικοι Λακωνίας, οι οποίοι καλλιεργούσαν μια αρ...


Σε όλες τις... επικερδείς εκφάνσεις της παρανομίας δραστηριοποιούνταν τέσσερις Έλληνες κάτοικοι Λακωνίας, οι οποίοι καλλιεργούσαν μια αρκετά μεγάλη χασισοφυτεία και πωλούσαν την παραγωγή, αλλά και «σκληρά» ναρκωτικά όπως ηρωίνη και κοκαΐνη, ενώ διακινούσαν λαθραίο καπνό και είχαν στην κατοχή τους παράνομα όπλα και αρχαία!




Όταν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Σπάρτης συγκέντρωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δράση των υπόπτων, έκαναν αιφνιδιαστικές έρευνες στα σπίτια ενός 62χρονου και της 54χρονης συζύγου του και ενός 53χρονου στην τοπική κοινότητα Άρνα του Δήμου Σπάρτης, καθώς και στην κατοικία ενός 59χρονου στο Γύθειο. Συνολικά, βρήκαν 70 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία ξερίζωσαν, ενώ κατέσχεσαν τον εξοπλισμό της καλλιέργειας, αλλά και κοκαΐνη βάρους 254,3 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 518,93 γραμμαρίων, πέντε γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης τύπου “σοκολάτα” και μικροποσότητα ηρωίνης.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν ακόμη ένα πιστόλι με έξι φυσίγγια που εστάλη για βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας, έξι κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχαν παράνομα, 11 συσκευασίες τυποποιημένου καπνού συνολικού βάρους 550 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης που παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο, μια ξύλινη εικόνα του 19ου αιώνα που εξετάστηκε από αρχαιολόγο και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας, ενώ κατασχέθηκαν και 455 ευρώ.

Οι τέσσερις δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και των νόμων για τα όπλα και την προστασία αρχαιοτήτων κατά περίπτωση.