Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πυρ» Ισραηλινών κατά Ερντογάν: «Εχθρός μας η Τουρκία στη Μ. Ανατολή» – Νετανιάχου: «Έχουμε τον ισχυρότερο στρατό»

Πυρ και μανία είναι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με αφορμή την πρόσφατη πυραυλική επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος, γνωρίζοντας σαφώς ...


Πυρ και μανία είναι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με αφορμή την πρόσφατη πυραυλική επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος, γνωρίζοντας σαφώς την εμπλοκή «τουρκικού δακτύλου» από πίσω, μιας και είναι γνωστές οι πολύ στενές σχέσεις του Ερντογάν με την οργάνωση αυτή, ενώ η ατζέντα ανάμεσα σε Άγκυρα και Τελ Αβιβ διευρύνεται συνεχώς εμπλέκοντας και θρησκευτικά θέματα τα οποία είναι ικανά να πυροδοτήσουν άσχημες εξελίξεις.

Σε δορυφορική σύνδεση από το Τελ Αβίβ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε στο Αμερικανο-εβραικό λόμπι, ότι το εβραϊκό κράτος είναι «έτοιμο να κάνει πολλά περισσότερα για να υπερασπιστεί το λαό του».




Ο Ισραηλινός ηγέτης έπρεπε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στη διάσκεψη της AIPAC στην Ουάσινγκτον, αλλά ξαφνικά επέστρεψε στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει την κλιμάκωση της βίας με τους ηγέτες της Χαμάς στην Γάζα, εκφράζοντας την αγανάκτηση του διότι εκτιμά ότι πίσω από όλα υπάρχει τουρκικός δάκτυλος με φόντο το Τέμενος Αλ Ακτσά.

«Το Ισραήλ θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστεί τον λαό του και να υπερασπιστεί το κράτος», δήλωσε ο ίδιος στη διάσκεψη, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ πρέπει να έχει περισσότερη στρατιωτική δύναμη από όλους τους εχθρούς του και τους δυνητικούς εχθρούς του (Τουρκία)».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχίζοντας τόνισε ότι: «Η αλήθεια είναι ότι εάν το Ισραήλ αποθέσει τα χέρια του κάτω, δεν θα υπάρξει πλέον χώρα με όνομα Ισραήλ, διότι οι Άραβες θα το καταστρέψουν την ίδια στιγμή με τα χέρια τους». Συνεπώς, το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει, με ή χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, την ποιοτική στρατιωτική υπεροχή του στην περιοχή».

Ο έτερος κύριος εχθρός των Ισραηλινών μετά το Ιράν, είναι η Τουρκία του Ερντογάν, η οποία απειλεί συνεχώς, ενώ ο ίδιος ο Τούρκος ηγέτης κάνει λόγο για κατεχόμενη Ιερουσαλήμ και Τέμενος Αλ Ακτσά.

«Η περιοχή των εχθρών του Ισραήλ έχει πλέον επεκταθεί σαφώς στο Ιράν και την Τουρκία, δύο μουσουλμανικά, μη αραβικά, ακραία αντι-Ισραηλινά έθνη με ισχυρούς στρατούς. Έτσι, το Ισραήλ πρέπει να γίνει ισχυρότερο, όχι ασθενέστερο, παρά την τρέχουσα στρατιωτική του ανωτερότητα», αναφέρει ο ο Αμερικανο-Ισραηλινός Alan M. Dershowitz καθηγητής στο Harvard Law School και υψηλόβαθμος μέλος του γνωστού ισραηλινού λόμπυ στις ΗΠΑ.

Η κόντρα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ λαμβάνει καθημερινά μεγαλύτερη διάσταση και πολύ σύντομα θα μετατραπεί σε κάτι πιο σοβαρό, εμπλέκοντας Ελλάδα- Κύπρο, μιας και αυτό ακριβώς στοχεύει ο Τούρκος πρόεδρος λόγω των ενεργειακών προκλήσεων στην Α.Μεσόγειο και της τριμερούς συμμαχίας, ενώ στο στόχαστρο του βρίσκεται και η Αίγυπτος.

«Ο Ερντογάν όμως προκαλεί το Ισραήλ, μιας και εμπλέκεται με τις αναταραχές στην ιερή περιοχή του Ιουδαϊσμού και στο θέμα του τζαμιού του Αλ-Άκσα, απειλώντας ότι εάν οι ισραηλινοί στρατιώτες και η αστυνομία συνεχίσουν να «εισέρχονται στις ιερές θέσεις μας με τις μπότες τους, ο Εβραϊσμός θα πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα».

«Αυτοί που σιωπούν όταν το Τέμενος Αλ-Άκσα δέχεται επίθεση δεν μπορούν να μας πουν τι να κάνουμε για το στάτους της Αγίας Σοφίας», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.




Όλα αυτά ενώ ο Τούρκος ηγέτης καθύβρισε τον Νετανιάχου και τον υιό του με αφορμή τον μακελάρη στην Ν.Ζηλανδία, ο οποίος δολοφόνησε 50 μουσουλμάνους πιστούς στην Christchurch της Νέας Ζηλανδίας την προηγούμενη βδομάδα.

Εκτιμήσεις Ελλήνων αμυντικών αναλυτών αναφέρουν ότι και το πρόσφατο αιφνιδιαστικό θέμα της απόφασης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί από τον σουλτάνο Ερντογάν, αφορά αντίποινα για την τριμερή συμμαχία της Ελλάδος με το Ισραήλ και την Κύπρο, η οποία μετατρέπεται σε στρατιωτική και αυτό ενόχλησε σφόδρα τον ίδιο, την στιγμή που τον βολεύει σαφώς και στα προεκλογικά σχέδια του ενόψει δημοτικών εκλογών.

Το σκηνικό που θα δούμε να ξεδιπλώνεται και στην Α.Μεσόγειο θα είναι άκρως » στρατιωτικό» το επόμενο διάστημα, ενώ στην περιοχή παρεμπιπτόντως εισέρχονται συνεχώς ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια μαζί με αμερικανικά πολεμικά πλοία στην Σούδα.

Η περιοχή μας σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μαζέψει μεγάλη στρατιωτική ετερόκλητη δύναμη, η οποία αφορά σαφώς τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τον αγωγό East Med.