Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μετωπική σύγκρουση» ΗΠΑ και Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Βενεζουέλα!

"Αδιέξοδο" στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών καθώς τέθηκε επί τάπητος η διαδικασία για προώθηση σχεδί...



"Αδιέξοδο" στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών καθώς τέθηκε επί τάπητος η διαδικασία για προώθηση σχεδίου για την πολιτική και όχι μόνο, κρίση στη Βενεζουέλα.

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπως και η Ρωσία, πρότειναν ψηφίσματα, τα οποία εκτιμούσαν ως ορθά για την εξομάλυνση της κρίσης, με τις δύο πλευρές όπως ήταν αναμενόμενο να έρχονται αντιμέτωπες, "παγώνοντας" την διαδικασία και οδηγώντας το συλλογικό όργανο σε "τοίχο".

Ειδικότερα, το ψήφισμα της Ουάσιγκτον ζητούσε την προκήρυξη προεδρικών εκλογών στη χώρα και εξέφραζε στήριξη στον Χουάν Γκουάιδο που έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος.




Το ψήφισμα της Μόσχας, επαναβεβαίωνε τη στήριξη στον νόμιμα, συνταγματικά εκλεγμένο πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο. Ανέφερε ότι είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης Μαδούρο να συντονίσει την παράδοση βοήθειας στη χώρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, απέρριψε και τα δύο σχέδια ψηφίσματος.

«Το έγγραφό μας εξέφραζε στήριξη στον μηχανισμό Μοντεβιδέο για διάλογο και διαμεσολάβηση, κάτι που ξεκάθαρα δεν υποστηρίζει η Ουάσιγκτον και άλλες αντιπροσωπείες», δήλωσε ο Βασίλι Νεμπένζια μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, μετά την απόρριψη και των δυο ψηφισμάτων.

«Λυπούμαστε ιδιαίτερα για το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας σύρθηκε για μια ακόμη φορά σε αυτό το πολιτικό σόου και την αστοχία. Το ψήφισμα που κατέθεσε η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ αφορά αλλαγή καθεστώτος μεταμφιεσμένο σε ενδιαφέρον για τον λαό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ρώσος αντιπρόσωπος, θύμισε το ψήφισμα που είχε υιοθετήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη Λιβύη, αξιοποιήθηκε απροκάλυπτα για να γίνουν βομβαρδισμοί και να αλλάξει καθεστώς. Ο Νεμπέζνια είπε επίσης ότι αρκετά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσαν ότι είναι απαραίτητες οι εκλογές στη Βενεζουέλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Την σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζήτησαν την περασμένη Τετάρτη οι ΗΠΑ, για να εγκρίνει το σχέδιο ψηφίσματος που θα ζητούσε νέες προεδρικές εκλογές αλλά και απρόσκοπτη παράδοση ανθρωπιστική χρήση, την οποία διοργανώνει η αντιπολίτευση στη χώρα.

Η Ρωσία κατέθεσε δικό της σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο ανέφερε ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη για να ζητήσει, να οργανώσει και να διανείμει διεθνή βοήθεια μέσα στη χώρα. Επίσης καλούσε σε διάλογο για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα.

Με πληροφορίες από: Sputnik - onalert.gr