Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΠΑ: Βουλευτές κατέθεσαν ψήφισμα υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα

Την αναγκαιότητα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα επανέφεραν στην αμερικάνικη Βουλή πριν λίγες μέ...


Την αναγκαιότητα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα επανέφεραν στην αμερικάνικη Βουλή πριν λίγες μέρες Βουλευτές. Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν δικαιωματικά στην Ελλάδα.




Συγκεκριμένα η βουλευτής της Νέας Υόρκης Carolyn B. Maloney με την υποστήριξη του Gus Bilirakis από τη Φλόριντα, συμπροέδρου της στην άτυπη επιτροπή της Βουλής “Congressional Caucus on Hellenic Issues”, και του Donald Payne, Jr. Νιου Τζέρσι, επανέφερε στις 26 Μαρτίου κατάθεση ψηφίσματος στη Βουλή, όπως και προηγούμενες χρονιές, για την αναγκαιότητα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα, όπου «καλείται η Βρετανική κυβέρνηση να ξεκινήσει σχετικές διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την διευκόλυνση του επαναπατρισμού τους στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το κείμενο του ψηφίσματος οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ως αναπόσπαστο μέρος της ζωοφόρου, ανήκουν δικαιωματικά στην Ελλάδα, όπου θα πρέπει να επιδεικνύονται ως μείζων παράδειγμα καλλιτεχνικής έκφρασης της χώρας και ζωτικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.