Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οργή για την δήλωση Κυρίτση «δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ»

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν βουτούν την γλώσσα τους στο μυαλό τους πριν μιλήσουν. Ή δεν έχουν διαβάσει την πρόσφατη ιστορία, ίσως γιατί...


Πολλοί είναι εκείνοι που δεν βουτούν την γλώσσα τους στο μυαλό τους πριν μιλήσουν. Ή δεν έχουν διαβάσει την πρόσφατη ιστορία, ίσως γιατί την έχουν ζήσει. Σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης προκάλεσε το κοινό αίσθημα και κυρίως τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin όταν σχολίασε τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και την μείωση της ποινής που προβλέπεται για όσους πετούν βόμβες μολότοφ.



«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης στην ΕΡΤ.

Η δήλωση αυτή ξεσήκωσε όπως είναι φυσικό θύελλα αντιδράσεων αφού το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό πολλών ήταν τα θύματα της Marfin στις 5 Μαΐου του 2010. Για να φρεσκάρουμε την μνήμη κάποιων σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η πυροσβεστική και τρία άτομα πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.