Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ...!! «Βόμβα» από Σκόπια για αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα: «Είναι θέμα διεθνών υποχρεώσεων»...

ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ... ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ... ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΘΕΝ ΜΑΚΕΔ...


ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ... ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ... ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΘΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ (ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΑΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ), ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΟΙ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΛΑΣ ΠΗΣΙΑΖΕΙ. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ...

Παραδέχτηκε με τον πλέον ξεκάθαρο διπλωματικό τρόπο ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, πως η αναγνώριση "μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα" είναι θέμα "διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας"!




Τί σημαίνει η μικρή αυτή φράση του Ν.Ντιμιτρόφ;

Πώς οι ξένες χώρες, οι "πάτρωνες" των Σκοπίων, διάφορες ΜΚΟ, κανάλια τύπου BBC θα αναλάβουν να διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς κατασκευάζοντας μια τεχνητή "μακεδονική μειονότητα" μέχρι να δικαιωθούν στα διεθνή δικαστήρια!

Ουσιαστικά ο Ν.Ντιμιτρόφ είπε μεν "εμείς δεν μπορούμε να εγείρουμε θέμα "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα αλλά αυτό είναι θέμα διεθνών υποχρεώσεων της χώρας σας".

Μην ξεχνάμε πως αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας έχει ζητήσει και ο πολιτικός φορέας «Ουράνιο Τόξο», σύμφωνα με τον ιδρυτή του, Παύλο Βοσκόπουλο,

«Βεβαίως» ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας είχε δηλώσει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη" σημειώνοντας ότι είναι δείγμα δημοκρατίας σε μια πολιτισμένη χώρα.

Πιο αναλυτικά, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε αποκλειστική συνέντευξή του στoν ΣΚΑΪ ρωτήθηκε για το δημοσίευμα του BBC και την υποτιθέμενη ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα όπως πρώτο στην Ελλάδα είχε αποκαλύψει το pronews.gr.

Eίπε σχετικά:

«Ζω και αναπνέω τη συμφωνία των Πρεσπών εδώ και μήνες… Επίσης μερικές φορές τη βλέπω στα όνειρά μου. Έτσι βλέπω ολοζώντανο το άρθρο 4, παράγραφος 3 της συμφωνίας, που λέει ότι συμφωνήσαμε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου.

Το άρθρο του BBC και τα ζητήματα που ήγειρε είναι κάτι για τον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ίσως είναι ζήτημα διεθνών υποχρεώσεων, αλλά δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο για εκεί που θέλουμε να πάμε, δηλαδή για το ότι ανοίξαμε μια νέα σελίδα, ξεκλειδώσαμε μια τεράστια δυναμική φιλίας και συνεργασίας, για μας να εμπλακούμε σε μια τέτοια συζήτηση. Αυτό θα πρέπει να είναι θέμα ελληνικής συζήτησης» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων.

Όσον αφορά την ονομασία για «Μακεδονία του Ίλιντεν» και εάν ήταν ελληνική πρόταση, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «αυτή η πρόταση ήρθε ουσιαστικά μέσα από την πίεση να βρούμε μία διέξοδο. Ήταν στο Σούνιο, ώστε να βρούμε κάτι που έχει βαθύ νόημα για εμάς και να μην έχει σημασία για εσάς. Έτσι φτάσαμε σε αυτό».

Ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε ότι η συμφωνία των Πρεσπών ουσιαστικά «έκλεισε» στη Νέα Υόρκη - μάλλον το Μάιο.

«Είχαμε μία συνάντηση μετά τη Νέα Υόρκη στις Βρυξέλλες. Βασικά στη Νέα Υόρκη είχαμε έλθει σε συνεννόηση για τα σημεία κλειδιά, αλλά ήταν προφορική συνεννόηση» διασαφήνισε.