Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός στη Βόρειο Ήπειρο! – Ο Ράμα δημεύει τις περιουσίες των Ελλήνων στην Χειμάρρα – Προκλητική κίνηση

Συναγερμός επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση ύστερα από πληροφορίες ότι δημοσιεύθηκε στην Αλβανία το ΦΕΚ, με το οποίο η κυβέρνηση Ράμα ο...


Συναγερμός επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση ύστερα από πληροφορίες ότι δημοσιεύθηκε στην Αλβανία το ΦΕΚ, με το οποίο η κυβέρνηση Ράμα ολοκληρώνει τις προκλήσεις της κατά του Ελληνισμού της Χειμάρρας στη Βόρεια Ήπειρο, προχωρώντας στη δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων της περιοχής!




Μάλιστα την συγκεκριμένη εξέλιξη σχολίασε και ο Αλέξης Τσίπρας από το Βουκουρέστι όπου βρίσκεται για την τετραμερή σύνοδο. «Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη». «Συνεπώς είναι μια υπόθεση που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όμως αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε, νομίζω ότι δεν υπάρχουν», υπογράμμισε.

Πάντως η δήλωση Τσίπρα δεν ήταν τόσο ηχηρή, όσο θα έπρεπε.

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Τσίπρας είπε πως ελπίζει να διαψευστεί «γιατί η βούληση όλων μας είναι το σύνολο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να κάνει βήματα στην κατεύθυνση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική να γίνει μια πραγματικότητα». Σημείωσε ότι όμως «βλέπουμε καθεμιά χώρα ξεχωριστά, πρέπει να ενθαρρύνουμε τα θετικά βήματα και πρέπει να είμαστε απαιτητικοί απέναντι σε αυτές τις χώρες που δεν είναι ακόμα έτοιμες να κάνουν τα βήματα αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο επικράτησε ένταση με το ελληνικό στοιχείο της περιοχής, όταν οι μπουλντόζες πήγαν να γκρεμίσουν τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών, με άλλοθι απόφαση που έκανε λόγο για την καταγραφή και πέρασμα ακινήτων περιουσιών του «Δημοσίου» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Τουρισμού της Αλβανίας.

Αλλά και σε άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση Ράμα επιδίωξε να εκμεταλλευθεί το πρόβλημα της μη ύπαρξης τίτλων ιδιοκτησίας στην περιοχή της Χειμάρρας, προκειμένου να αναγκάσει τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής να αποχωρήσουν από τις πατρογονικές τους εστίες.pentapostagma.gr