Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μας έδεσε και απειλούσε να μας κάψει»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον Σενεγαλέζο που πυρπόλησε το λεωφορείο

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο 47χρονος Σενεγαλέζος Οϊσείνου Σι που ζούσε στην Ιταλία από το 2004 «είχε προσχεδιάσει εδώ και ημέρες την κίν...


Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο 47χρονος Σενεγαλέζος Οϊσείνου Σι που ζούσε στην Ιταλία από το 2004 «είχε προσχεδιάσει εδώ και ημέρες την κίνησή του»




Σοκαρισμένη παραμένει η ιταλική κοινωνία από την κίνηση του 47χρονου Σενεγαλέζου Οϊσείνου Σι που ζούσε στην Ιταλία από το 2004 να κρατήσει ομήρους περίπου 50 μαθητές τους οποίους μετέφερε με λεωφορείο πριν να βάλει φωτιά στο όχημα το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Μιλάνο ο Σι «είχε προσχεδιάσει εδώ και ημέρες την κίνησή του». Ο αστυνομικός ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι ο 47χρονος δεν φαίνεται να έχει σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

«Ήταν δική μου επιλογή, δεν άντεχα να βλέπω νεκρά παιδιά στη Μεσόγειο, έγκυες γυναίκες και άντρες να φεύγουν από την Αφρική» φέρεται αν είπε ο Σι στους αστυνομικούς.

Η μαρτυρία μιας μαθήτριας σοκάρει: «Μας έδεσε και μας απειλούσε. Μας έλεγε ότι αν κουνηθούμε να ρίξει βενζίνη και θα ανάψει τη φωτιά. Έλεγε συνέχεια ότι οι άνθρωποι στην Αφρική πεθαίνουν και ότι για όλα ευθύνονται ο Ντι Μάιο και ο Σαλβίνι. Μετά μας έσωσαν οι καραμπινιέροι». Άλλα παιδιά είπαν στους αστυνομικούς ότι ο 47χρονος φώναζε «κανείς δεν θα βγει από εδώ ζωντανός».