Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Κόντεψα να ακρωτηριαστώ....» Ατύχημα με ασανσέρ στο Ιπποκράτειο - Τραυματίστηκε γιατρός

Τραυματίστηκε ο διευθυντής της Ουρολογικής κλινικής: «Κόντεψα να ακρωτηριαστώ. Να αλλάξουν αμέσως οι ανελκυστήρες, γιατί θα θρηνήσουμε ...





Τραυματίστηκε ο διευθυντής της Ουρολογικής κλινικής: «Κόντεψα να ακρωτηριαστώ. Να αλλάξουν αμέσως οι ανελκυστήρες, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα» - Είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό και πριν λίγες μέρες, πάλι με τραυματία γιατρό!

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! Αναστάτωση προκλήθηκε την Παρασκευή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας, λόγω ατυχήματος σε ασανσέρ, στο οποίο μάλιστα τραυματίστηκε ένας γιατρός.




Οι πληροφορίες διίστανται καθώς αρχικά έγινε γνωστό ότι το ασανσέρ έπεσε από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο, ενώ στη συνέχεια άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι έπεσε μόνο η οροφή.

Θύμα υπήρξε ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

Αμεσα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, όμως ο διευθυντής μεταφέρθηκε αρχικά στο ΚΑΤ και μετά στον Ερυθρό Σταυρό, διότι το Ιπποκράτειο δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.

Ο γιατρός έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον Ερυθρό Σταυρό ενώ αναμένεται να κάνει και δεύτερο χειρουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές εβδομάδες είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό με ασανσέρ, στο οποίο είχε επίσης τραυματιστεί -ευτυχώς ελαφρά- μία γιατρός.

Τα Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους, με τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση.

Στο νοσοκομείο αναμένεται να μεταβούν πραγματογνώμονες για τεχνικό έλεγχο των ασανσέρ για την εξακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος.

Το συγκεκριμένο ασανσέρ εξυπηρετεί τόσο τους γιατρούς όσο και τους επισκέπτες και τους ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ήταν από τα «καινούρια» του νοσοκομείου καθώς ήταν του 2008, ενώ τα άλλα είναι πολύ παλιότερα.

«Κόντεψα να ακρωτηριαστώ», καταγγέλλει ο τραυματισμένος γιατρός που βρισκόταν μέσα, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στον «αέρα» του Σκάι. Όπως ο ίδιος περιγράφει στην εκπομπή «Μαζί Σου», την ώρα που είχε βγάλει το σώμα του από το ασανσέρ, φτάνοντας στον τέταρτο όροφο, το αριστερό του πόδι πιάστηκε στην καμπίνα του ασανσέρ. Μου ''παγίδευσε'' το πόδι από το γόνατο και κάτω. Υπέστην κακώσεις στα μαλακά μόρια. Ό,τι έζησα ήταν θαύμα. Αν δεν προλάβαινα να βγω έξω θα με είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Να αλλάξουν αμέσως αυτοί οι ανελκυστήρες, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα».

Το πόδι του γιατρού, ουσιαστικά, συγκρατούσε την καμπίνα του ανελκυστήρα για να μην πέσει στο κενό, όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ και ο γιατρός χρειάστηκε να μείνει σε αυτή τη δύσκολη θέση για τουλάχιστον είκοσι λεπτά, μέχρι να απεγκλωβιστεί από την πυροσβεστική.