Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αστυνομικοί: Εξαθλιωμένη η ΕΛΑΣ, ενώ εγκρίνονται δαπάνες για τις ομπρέλες των υπουργών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της εικόνες αποσύνθεσης στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, που θυμίζουν χωματερές,...


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της εικόνες αποσύνθεσης στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, που θυμίζουν χωματερές, απλήρωτες δαπάνες για τα οδοιπορικά, καθώς και μη έκδοση καρτών στα μέσα μεταφοράς

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ απλήρωτα οδοιπορικά, αιτήματα για έγκριση δαπανών που έχουν να κάνουν από αναλώσιμα είδη, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, είδη καθαριότητας μέχρι και συντήρηση οχημάτων και ελαστικών που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Εκκλήσεις για συνεργεία καθαριότητας προκειμένου να μην θυμίζουν χωματερές τα τμήματα και οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ αλλά και χορήγηση καρτών πρόσβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου οι αστυνομικοί να πάψουν να “πηδούν μπάρες και να γίνονται λαθρεπιβάτες” που όμως δεν εισακούστηκαν ποτέ.




Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής Ελληνικής Αστυνομίας, όπως παρουσιάζεται μέσα από μια δραματική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Μιας Αστυνομίας εξαθλιωμένης που σύμφωνα με τους συνδικαλιστές δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει ούτε τα χρειώδη με τους αστυνομικούς να δηλώνουν απελπισμένοι άλλα και εξοργισμένοι καταγγέλλοντας πως την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες παρουσιάζουν αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες, εγκρίνονται δαπάνες για τις ομπρέλες των δύο υπουργών.

“Βλέπουμε και εξοργιζόμαστε ότι για τις πολυτελείς ομπρέλες των Υπουργών μας οι δαπάνες εγκρίνονται κανονικά. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν αυτή η εικόνα αποσύνθεσης που επικρατεί στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών είναι εις γνώσιν του κυρίου Αρχηγού και της κυρίας Υπουργού μας ή οι υφιστάμενοι δεν τους μεταφέρουν την πραγματική κατάσταση προκειμένου να μη γίνονται δυσάρεστοι. Εάν κάτι από όσα καταγγέλλουμε δεν ισχύει ή έχει διορθωθεί, αυτή τη στιγμή περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους προκειμένου να το γνωρίζουμε εμείς και τα μέλη μας”.

Ολη η ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.Α:

“Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α, εξαιτίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εις βάρος της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων Αστυνομικών καθώς και του φορολογούμενου πολίτη που πληρώνει για το αγαθό της ασφάλειας αλλά κάθε άλλο παρά ασφαλής αισθάνεται .

Επιγραμματικά σας καταγγέλλουμε τα κάτωθι:

1. Εκατομμύρια ευρώ απλήρωτων υπομνημάτων οδοιπορικών εξόδων αστυνομικών για εκτός έδρας υπηρεσιακές μετακινήσεις από το 2016 έως σήμερα που αφορούν ημερήσιες αποζημιώσεις, έξοδα κίνησης και έξοδα διανυκτέρευσης. Πάνω από 700.000 ευρώ απλήρωτα μόνο σε μια Διεύθυνση της Γ.Α.Δ.Α. Ενώ τα εν λόγω αιτήματα για την έγκριση των δαπανών μετακίνησης Αστυνομικών σε όλη τη χώρα για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους όπως διαλεύκανση υποθέσεων δολοφονιών, ληστειών, ναρκωτικών, εγκληματικών ομάδων κ.α. είχαν αρχικά εγκριθεί, η αρμόδια οικονομική Υπηρεσία (Γ.Δ.Ο.Ε.Σ.) της οποίας προΐσταται απευθείας η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνείται να τα αποζημιώσει με πρόφαση νομικά κωλύματα που η ίδια η Κυβέρνηση δημιούργησε.

2. Απλήρωτες επίσης παραμένουν από την ίδια Υπηρεσία του Υπουργείου, δαπάνες που αφορούν οδοιπορικά έξοδα αστυνομικών, οι οποίοι ασθένησαν πριν τη λήξη της απόσπασής τους με έξοδα Δημοσίου και λόγω της ασθένειας παρέμειναν παραπάνω ημέρες στον τόπο της απόσπασης, από αυτές που αρχικά όριζε η Διαταγή της απόσπασης.




3. Στο απόλυτο οικονομικό τέλμα οι Υπηρεσίες των Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Α. Τα αποθέματα προηγούμενων ετών στις αποθήκες των Διαχειρίσεων των Διευθύνσεων εξαντλήθηκαν. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εγκρίνει αιτήματα δαπανών για αναλώσιμα είδη, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, είδη καθαριότητας, ηλεκτρολογικό υλικό, συντήρηση οχημάτων, ελαστικά κ.α. με τη δικαιολογία ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνισμοί για την προμήθεια τους σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι διαγωνισμοί αυτοί δεν βλέπουμε να ολοκληρώνονται ποτέ και κανείς δεν ενδιαφέρεται ότι δεν υφίστανται πλέον ούτε τα αυτονόητα για την καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών όπως γάντια για τη σωματική έρευνα των κρατουμένων!!

4. Ενώ στην πρόσφατη ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας από το Αρχηγείο λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι εντός του μήνα Φεβρουαρίου θα δούμε επιτέλους συνεργεία καθαριότητας στις Υπηρεσίες και ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης καρτών πρόσβασης στα Μ.Μ.Μ. για τους δικαιούχους Αστυνομικούς, δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα τίποτα, με συνέπεια οι Αστυνομικές Υπηρεσίες να συνεχίζουν να θυμίζουν χωματερές και οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί να πηδάνε ακόμα μπάρες και να διαπληκτίζονται με υπαλλήλους του Ο.Α.Σ.Α. και πολίτες που τους αντιμετωπίζουν σαν λαθρεπιβάτες.

Παρά ταύτα βλέπουμε και εξοργιζόμαστε ότι για τις πολυτελείς ομπρέλες των Υπουργών μας οι δαπάνες εγκρίνονται κανονικά. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν αυτή η εικόνα αποσύνθεσης που επικρατεί στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών είναι εις γνώσιν του κυρίου Αρχηγού και της κυρίας Υπουργού μας ή οι υφιστάμενοι δεν τους μεταφέρουν την πραγματική κατάσταση προκειμένου να μη γίνονται δυσάρεστοι. Εάν κάτι από όσα καταγγέλλουμε δεν ισχύει ή έχει διορθωθεί, αυτή τη στιγμή περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους προκειμένου να το γνωρίζουμε εμείς και τα μέλη μας”'.