Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Φοβάμαι ότι θα έχουμε κι άλλο Μάτι»! Πρόβλεψη - σοκ και... βόμβες από Αντιστράτηγο της Πυροσβεστικής

Ονομάζεται Νίκος Χανιάς και είναι αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος. Και έχει να πει... πολλά για τα όσα τραγικά ζή...


Ονομάζεται Νίκος Χανιάς και είναι αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος. Και έχει να πει... πολλά για τα όσα τραγικά ζήσαμε με το Μάτι. Επιρρίπτει ευθύνες και μιλά ανοιχτά για "κεντρική πολιτική απόφαση να συγκαλυφθεί το γεγονός και να κρυφτούν οι ευθύνες".

Ήταν η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος… 23 Ιουλίου του 2018. Η «μαύρη» Δευτέρα για τη χώρα. Η μέρα που η φονική πυρκαγιά στο Μάτι κόστισε 100 αθώες ανθρώπινες ψυχές.

Τα όσα ζήσαμε εκείνες τις ημέρες ήταν συγκλονιστικά, με τους «εφιάλτες» να επανέρχονται τις τελευταίες ημέρες με τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν.




Βέβαια επανήλθαν για όλους εμάς. Διότι για τους συγγενείς των θυμάτων και όσους επέζησαν της πύρινης λαίλαπας, ο εφιάλτης δεν «έσβησε» ποτέ… Μάτι
Τι μπορεί όμως να είναι χειρότερο κι από την ίδια την τραγωδία; Τίποτα πέρα από το να επαναληφθεί… Κάτι το οποίο φοβάται πολύ ο Νίκος Χανιάς, αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος μιλά στο newsit.gr μεταφέροντας την γνώμη του που «μετρά» ιδιαίτερα εξαιτίας της πολυετούς εμπειρίας του.

«Βόμβες» από τον Νίκο Χανιά για την τραγωδία στο Μάτι
«Οι παραλείψεις ήταν πάρα πολλές, αιφνιδιάστηκε όλος ο μηχανισμός, δεν υπήρξε κανένας συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που αυτό είναι ευθύνη της πολιτικής προστασίας. Δεν υπήρξε συντονισμός του κατασταλτικού μηχανισμού που αυτό είναι ευθύνη της ηγεσίας του πυροσβεστικού σώματος. Θα θυμάστε τότε, ότι ο επιχειρησιακός υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο αντί να βρίσκεται εκεί που τον είχαν ανάγκη συμπολίτες μας. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα», λέει μιλώντας στο newsit.gr.

Για να συνεχίσει: «Υπήρχε μία κεντρική πολιτική απόφαση να συγκαλυφθεί το γεγονός και να κρυφτούν οι ευθύνες. Ο υπουργός κ. Τόσκας σε δηλώσεις του από την πρώτη στιγμή είπε ότι υπήρξε ένα σχέδιο εμπρησμού, ότι είχε στοιχεία τα οποία σύντομα θα μας παρουσιάζει. Τελικά δεν παρουσιάστηκε τίποτα και μάλιστα ένας από τους κατηγορούμενους είναι ο ηλικιωμένος άνθρωπος, ο οποίος από ότι φαίνεται έβαλε και τη φωτιά. Ο κ. Τόσκας είχε πει τότε ότι δεν μπορούσε να βρει λάθη στον τρόπο που αντέδρασε η κρατική μηχανή.

Μετά από λίγο καιρό αυτοδιαψεύστηκε αφού είδαμε ότι καρατομήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας, ο αρχηγός της πυροσβεστικής αλλά και ο γ.γ. πολιτικής προστασίας. Από την άλλη πλευρά βέβαια είδαμε την κεντρική πολιτική επιλογή να τοποθετείται στη θέση αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος ο τότε υπηρεσιακός υπαρχηγός, ο οποίος είχε την ευθύνη για τον συντονισμό των κατασταλτικών δυνάμεων και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στο πόρισμα είδαμε όλοι ότι ένας από τους κατηγορούμενους είναι ο νυν αρχηγός… Με αυτό τον τρόπο η δικαιοσύνη λέει ότι αντί να τιμωρήσεις αυτόν που είχε την ευθύνη τον επιβραβεύεις κιόλας.

Οι ποινικές διώξεις ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτό που αισθάνεται η κοινωνία. Για κάποιους από τους 20 θεωρώ ότι είναι πρόκληση να διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος«. Μάτι
Φοβάται νέο Μάτι!

Ο κ. Νίκος Χανιάς καταλήγει με μια νότα απαισιοδοξίας… Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δυστυχώς από πέρσι μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι, είμαι πολύ απαισιόδοξος, δεν βλέπω να αλλάζει κάτι και στο μέλλον.

Αν δείτε ο περιφερειακός διοικητής Ανατολικής Αττικής εξακολουθεί να παραμένει σταθερός στην ίδια θέση. Είναι ο άνθρωπος που η περιοχή η οποία κάηκε με τα 100 θύματα ήταν στην ευθύνη του. Είδαμε τον άνθρωπο που είχε την ευθύνη όλου του κατασταλτικού μηχανισμού να επιβραβεύεται και να γίνεται αρχηγός.

Εύχομαι να διαψευσθώ αλλά φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και κάποιο άλλο Μάτι«. newsit.gr