Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν: Προχωράμε σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Νέες γεωτρήσεις για να διερευνηθούν κοιτάσματα πετρελαίου στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας   Ρετζέπ Ταγίπ Ερντ...

Νέες γεωτρήσεις για να διερευνηθούν κοιτάσματα πετρελαίου στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. «Θα αρχίσουν μετά από εργασίες συντήρησης (των σκαφών)» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η δήλωση Ερντογάν έρχεται μετά την ανακοίνωση για την ανακάλυψη κοιτάσματος που εντόπισαν οι ExxonMobil-Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ.
Εν τω μεταξύ, «καλά νέα για το σύνολο του κυπριακού λαού», χαρακτήρισε την ανακοίνωση για την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου -που ανέρχεται σε 5 - 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια- στο «οικόπεδο» 10 της κυπριακής ΑΟΖ, μιλώντας από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Αν δούμε διαχρονικά την ιστορία της Κύπρου, εκείνο που καθόρισε την ιστορική μας εξέλιξη, την πολιτική μας ιστορία ήταν η γεωγραφία. Η ιστορία της Κύπρου είναι άμεσα συνυφασμένη με τη γεωγραφική της θέση» ανέφερε εισαγωγικά κατά την ομιλία του ο κ. Χριστοδουλίδης.