Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ισλαμικό Κράτος «ξεφύτρωσε» στην Τυνησία – Ανάρτησε φωτογραφίες

Την ώρα που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μετρά αντίστροφα στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη Συρία, εμφανίστηκε στην Τυνησία. tribune Φω...


Την ώρα που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μετρά αντίστροφα στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη Συρία, εμφανίστηκε στην Τυνησία.

tribune

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τζιχαντιστές, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πλήρως οπλισμένους να πορεύονται στα βουνά της χώρας.




Στις εικόνες φαίνονται το περισσότερο μόλις τρεις άνδρες, δίχως να σημαίνει ότι είναι μόνο τόσοι αλλά ούτε και πολλοί.

Η ολιγομελής ομάδα πάντως φαίνεται πλήρως εξοπλισμένη και αποφασισμένη να ξεκινήσει ανταρτοπόλεμο στα δυτικά όρη της χώρας.

Οι φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.




Σχολιαστές ειδικοί στην οργάνωση λένε ότι πρόκειται για απέλπιδα κίνηση της οργάνωσης να στείλει το μήνυμα ότι ενώ «σβήνει» στη Συρία μπορεί να «ανάψει» αλλού.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει μεγάλη διείσδυση στην τυνησιακή κοινωνία.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 τουλάχιστον 3.000 Τυνήσιοι είχαν ταξιδέψει στη Συρία και εντάχθηκαν εθελοντές στις γραμμές του.

Στην τελευταία ασφαλή καταμέτρηση του 2017, οι Τηνήσιοι που είχαν καταταγεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμούσαν σε διάφορα μέτωπα είχαν φτάσει τους 7.000.

Δίχως υπερβολές, η Τυνησία προσέφερε σχεδόν μια μεραρχία στο Ισλαμικό Κράτος.

Το ζήτημα τώρα είναι που βρίσκονται όλοι αυτοί.

Πόσοι σκοτώθηκαν, πόσοι αιχμαλωτίστηκαν, πόσοι επέστρεψαν στην Τυνησία και πόσοι είναι διαθέσιμοι να ανέβουν στα βουνά της πατρίδας τους.

Σύντομα θα δείξει εάν αυτοί οι τρεις που ποζάρουν στη φωτογραφία θα πολλαπλασιαστούν ή θα αποδειχτούν απλά ένα προπαγανδιστικό κόλπο.