Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέλος στα άνευ περιορισμών ταξίδια προς χώρες της Ευρώπης για τους πολίτες 57 χωρών

Τέλος στα χωρίς περιορισμούς ταξίδια πολιτών από 57χώρες προς χώρες της Ευρώπης βάζουν οι Βρυξέλλες καθώς η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Σ...



Τέλος στα χωρίς περιορισμούς ταξίδια πολιτών από 57χώρες προς χώρες της Ευρώπης βάζουν οι Βρυξέλλες καθώς η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Εξουσιοδότησης Ταξιδιών (ETIAS) αλλάζει τις σημερινές «χαλαρές» διαδικασίες στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται θεώρηση.




Ωστόσο, τα νέα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν προβλέπουν την έκδοση βίζας, παρά τις αρχικές παρανομήσεις που υπήρξαν κυρίως σε μερίδα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα από το 2021 οι πολίτες δεκάδων χωρών- μεταξύ των οποίων πχ από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη κ.α.- που επιθυμούν να επισκεφθούν τις χώρες που (θα) ανήκουν στη Ζώνη Σέγκεν, και πλέον αυτών (καθώς ιδρύονται συνολικά 34 υπηρεσίες ETIAS αφού στους νέους κανονισμούς περιλαμβάνονται και χώρες της ομάδας EFTΑ, κρατίδια της ΕΕ και χώρες που αναμένεται να γίνουν μέλη της Σέγκεν) θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα και εφόσον αυτό γίνεται δεκτό θα μπορούν να πραγματοποιούν το ταξίδι.