Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Στην Αυστραλία υπογράφηκε το «συμβόλαιο θανάτου» του 56χρονου;

Αυτή είναι η βασικότερη εκδοχή που εξετάζουν οι αρχές σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης - Στο ίδιο γυμναστήριο με τον 56χρονο πήγαινε ...


Αυτή είναι η βασικότερη εκδοχή που εξετάζουν οι αρχές σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης - Στο ίδιο γυμναστήριο με τον 56χρονο πήγαινε και ο Γιάννης Μακρής που εκτελέστηκε έξω από το σπίτι του τον περασμένο Οκτώβριο
Στην Αυστραλία φαίνεται ότι ψάχνουν οι αστυνομικοί την άκρη του νήματος για την έκρηξη στη Γλυφάδα το πρωί της Παρασκευής σε βάρος 56χρονου Αυστραλού επιχειρηματία.




Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο κανάλι 9news της Αυστραλίας είπαν ότι σε αυτό το στάδιο η βασική εκδοχή που εξετάζουν είναι ότι το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 56χρονου «υπεγράφη» στην Αυστραλία.

Για το λόγο αυτό εξάλλου οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει από τις αντίστοιχες της Αυστραλίας το φάκελό του καθώς δεν υπάρχει παρόμοιος στην Ελλάδα.

Παράλληλα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ψάχνουν αν υπάρχει κάτι που να συνδέει τον 56χρονο με τον Γιάννη Μακρή, τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία που εκτελέστηκε τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας. Το τελευταίο στοιχείο που φέρνει κοντά τους δύο άνδρες ήταν ότι και οι δύο πηγαίναν στο ίδιο γυμναστήριο έξω από το οποίο ήταν παρκαρισμένη η παγιδευμένη με εκρηκτικά πολυτελής Mercedes του 56χρονου.

«Και ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ήταν συνεργάτες , φίλοι ή ακόμα και εχθροί, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δύο άνδρες με τόσο σκοτεινό παρελθόν στην Αυστραλία - και με αρκετές παρόμοιες διασυνδέσεις - δεν έλεγαν τουλάχιστον μια "καλημέρα" όταν ήταν στο γυμναστήριο» σημειώνεται στο ρεπορτάζ του 9news.




Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιος να ακολουθούσε τον 56χρονο τις ημέρες πριν την δολοφονική απόπειρα και γι' αυτό εξετάζουν το υλικό που κατέγραψαν τις προηγούμενες εβδομάδες κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Ο 56χρονος το Σάββατο μεταφέρθηκε σε δωμάτιο στο Ασκληπιείο Βούλας όπου συνεχίζεται η αντιμετώπιση των τραυμάτων που υπέστη από την έκρηξη ενώ, σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα επιστρέφει και η σύζυγός του, η οποία βρισκόταν σε διακοπές.

Ο Αυστραλός υπήκοος Α.Μ. με καταγωγή από τον Λίβανο φέρεται να είχε φύγει από την Αυστραλία περίπου το 2014. Στην Ελλάδα βρισκόταν τα δύο τελευταία χρόνια και ζούσε στη Γλυφάδα - «τα ελληνικά Χάμπτονς», όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας. Σύμφωνα μ' αυτά μάλιστα, ο Α.Μ. φέρεται να είχε δοσοληψίες με την ρωσική μαφία. Ο 56χρονος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Αυστραλία μετά το ξέσπασμα «εμφυλίου» στη διαβόητη συμμορία μηχανόβιων κακοποιών Comanchero, στην οποία το «δαχτυλίδι» της αρχηγίας κέρδισε ο Νικ Μάρεϊ έναντι του Α.Μ. αφού μαζί του τάχθηκαν οι παλαιότεροι της συμμορίας, ενώ το «νέο αίμα» συντάχθηκε με τον Μάρεϊ. Ο εμφύλιος μάλιστα ήταν αιματηρός και είχε απ΄όλα: απόπειρες δολοφονιών, καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα, πυροβολισμούς- με απώλειες και από τα δύο στρατόπεδα. Μάλιστα, άνθρωποι του 56χρονου επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Μάρεϊ, τον «γάζωσαν» στο θώρακα μέσα σε κατάστημα που διατηρούσε ωστόσο επέζησε και επικράτησε.