Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Υβριδική» επίθεση από την Τουρκία: ΜΚΟ κατευθύνει προς τον Έβρο 40.000 μετανάστες – «Πνίγουν» την Ελλάδα

Ενα καραβάνι 40.000 μεταναστών και προσφύγων οργανώνεται τους τελευταίους μήνες, με σκοπό να ταξιδέψει στις 15 Απριλίου από την Κωνσταν...


Ενα καραβάνι 40.000 μεταναστών και προσφύγων οργανώνεται τους τελευταίους μήνες, με σκοπό να ταξιδέψει στις 15 Απριλίου από την Κωνσταντινούπολη στην κεντρική Ευρώπη μέσω Ελλάδας.




Οι τουρκικές αρχές υποτίθεται πως ερευνούν την υπόθεση, ωστόσο οι ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών από την Τουρκία αποτελούν έναν σημαντικό μοχλό πίεσης του τουρκικού καθεστώτος προς τη χώρα μας.

Οι μετανάστες λειτουργούν ως τακτική κοινωνικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης και αυτό η Άγκυρα το έχει εκμεταλλευθεί στο έπακρο. Στις τάξεις των απλών Σύριων προσφύγων, εισχώρησαν πολίτες από πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, εκμεταλλευόμενοι τον τραγικό πόλεμο στη Συρία ώστε να μπορέσουν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη.

Το αποτέλεσμα είναι η πλειοψηφία αυτών να βρίσκονται στην Ελλάδα. Η Τουρκία, χρησιμοποιεί αυτή την κατάσταση προς το συμφέρον της, ασκώντας κοινωνική και πολιτική πίεση και προγραμματίζοντας σχετικές ενέργειες που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Τον συντονισμό αυτού του τεράστιου εγχειρήματος έχει αναλάβει αμερικανική ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων επικοινωνούν πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους από τις χώρες τους προς την Ευρώπη, προκειμένου να ενημερώνονται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να περάσουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα.