Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και στη Μελβούρνη η παρέλαση θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων θα είναι αφιερωμένη η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και στη Μελβούρνη. Ό...



Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων θα είναι αφιερωμένη η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και στη Μελβούρνη. Όπως κάθε χρόνο χιλιάδες ομογενείς θα πλημμυρίσουν το χώρο του μνημείου Shrine of Remembrance καμαρώνοντας τη μαθητιώσα νεολαία αλλά και τους δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους.




Η φετινή παρέλαση ωστόσο θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, με τα πέντε ποντιακά σωματεία της Μελβούρνης να έχουν τον πρώτο λόγο.

Με το βλέμμα στραμμένο στη θλιβερή αυτή επέτειο η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης προγραμματίζει τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης:

  • Την Πέμπτη 16 Μαΐου (ώρα 19:00), στην αίθουσα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας (168 Lonsdale & Russell str. Mezzanine Leve) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αγγλική γλώσσα με ομιλητές τον Θεμιστοκλή Κρητικάκο («Diaspora and Memory») και τον Κωνσταντίνο Καλυμνιό («Trapzon and the International Gothic – Pontus in Crisis»).
  • Το Σάββατο 18 Μαΐου (ώρα 11:00) θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο Πεσόντων (Hellenic Memorial Foundation).
  • Την Κυριακή 19 Μαΐου (ώρα 09:00) θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου (221 Dorcas St, South Melbourne VIC 3205), ενώ στις 15:00 θα ακολουθήσει κεντρική ομιλία στην αίθουσα της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης-Βικτόριας.