Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πρόβα Πολέμου» χαρακτηρίζουν τα Τουρκικά ΜΜΕ την ...Άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» (video)

Σε μία Άσκηση δοκιμή «πρόβα πολέμου», όπως τη χαρακτηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ, προχωρά από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου η Τουρκία, με τη στρα...


Σε μία Άσκηση δοκιμή «πρόβα πολέμου», όπως τη χαρακτηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ, προχωρά από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου η Τουρκία, με τη στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και στόχο όπως αναφέρεται στη γείτονα να σταλεί σαφές μήνυμα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, αλλά και σε όποιον «αμφισβητεί τα συμφέροντα της Άγκυρας» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Μαρτίου, θα είναι η μεγαλύτερη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπως επισημαίνει ο Τύπος της χώρας σε μία προσπάθεια να στείλει ένα μήνυμα και στο εσωτερικό, ότι η Άγκυρα διατηρεί την αποτρεπτική της δύναμη.




Αξίζει να σημειωθεί ότι για την άσκηση η οποία θα πραγματοποιηθεί σε θάλασσα, αέρα και ξηρά, η Τουρκία έχει κλείσει με ΝΑVTEX περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου και την νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου, περιλαμβάνοντας την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, καθώς επίσης και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε πριν από μερικές μέρες το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, προπαγανδίζοντας την άσκηση θα είναι μία τεράστια «επίδειξη δύναμης», καθώς θα λάβουν μέρος εκτός από πλοία, ομάδες κομάντος SAT και SAS, χερσαίες δυνάμεις και η τουρκική ακτοφυλακή.

Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά νέα όπλα και συστήματα στα Τουρκικα΄Μαχητικά με την «πρόβα πολέμου» να έχει στόχο να δηλώσει την ικανότητα και αποφασιστικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως υπογραμμίζει η Yeni Safak, η άσκηση είναι ένα μέσο με το οποίο «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους στην 462 τετραγωνικών χιλιομέτρων θάλασσα και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής»!!!