Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τέλος η Raxevsky! Βάζει «λουκέτο» η ιστορική εταιρεία γυναικείων ρούχων – video

Τέλος σε έναν από τους "κολοσσούς" στον χώρο της ελληνικής μόδας. Λουκέτο για την Raxevsky μετά από 37 χρόνια λειτουργίας. Απλήρω...


Τέλος σε έναν από τους "κολοσσούς" στον χώρο της ελληνικής μόδας. Λουκέτο για την Raxevsky μετά από 37 χρόνια λειτουργίας. Απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα και χωρίς αποζημίωση οι εργαζόμενοι.
Τίτλους τέλους ρίχνει η εταιρεία «Raxevsky», που για δεκαετίες παρέδιδε μαθήματα στιλ στις Ελληνίδες, δημιουργώντας ένα όνομα συνυφασμένο με την λέξη «μόδα» στην χώρας μας.




Στο αποκορύφωμά της είχε από τις πιο λαμπερές καταχωρήσεις στα περιοδικά μόδας, έκανε φωτογραφίσεις κολεξιόν της σε εξωτικά μέρη και συνεργάστηκε με τη Ζέτα Μακρυπούλια, η οποία ήταν για χρόνια η »γυναίκα Raxevsky».




Οριστικό «λουκέτο» και στο δρόμο εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις
Μετά από μια διαδρομή 37 ετών, η εταιρεία που, προ κρίσης, μετρούσε δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, κλείνει οριστικά, αφού πλέον απολύθηκαν – χωρίς καν τις νόμιμες αποζημιώσεις – και οι τελευταίοι, περίπου 100 εργαζόμενοί της.

»Έχουν κλείσει όλα τα καταστήματά της, σε όλη τη χώρα. Περίπου 100 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο, με τις οικογένειές τους. Άλλοι περίπου 60, 70 εργαζόμενοι, σταδιακά, την προηγούμενη χρονιά έχασαν την εργασία τους» λέει στο newsit.gr o Δημήτρης Αναστασόπουλος, δικηγόρος των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων γυναικείων ρούχων, »Raxevsky».

Το »φιλί της ζωής» που δεν ήρθε και οι υπέρογκες οφειλές
Η γνωστή φίρμα άρχισε να »αργοπεθαίνει» από το 2012 και το 2016, ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλός της, Γιώργος Μουρτζούχος, αναζήτησε στήριξη από τις τράπεζες, για να συνεχιστεί η λειτουργία της.

»Η εταιρεία είχε μπει σε διαδικασία εξυγίανσης το 2016, η οποία όμως στην πράξη δεν υποστηρίχτηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει αυτήν την πολύ άσχημη κατάληξη» λέει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι θα κινηθούν σε όλα τα επίπεδα για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, τα οποία είναι πολλά είναι πολλών ετών.



»Ούτε καν αποζημίωση απόλυσης δεν έλαβαν, ούτε το δώρο των Χριστουγέννων του 2018. Οι συσσωρευμένες οφειλές είναι πολύ μεγάλες σε όλους. Κατά μέσο όρο οφείλονται πάνω από δέκα μισθοί στον καθένα» προσθέτει.