Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ... O ελληνόκτητος στόλος αξίζει $105 δισ. και βρίσκεται στην κορυφή παγκοσμίως

Ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο ακριβότερος παγκοσμίως και έσπασε το «φράγμα» των 100 δισ. δολαρίων – Αιτία της ανόδου η αύξηση των παραγγ...


Ο ελληνόκτητος στόλος είναι ο ακριβότερος παγκοσμίως και έσπασε το «φράγμα» των 100 δισ. δολαρίων – Αιτία της ανόδου η αύξηση των παραγγελιών για ναυπήγηση LNG

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε η ελληνική ναυτιλία όσο αφορά την αξία του ελληνόκτητου στόλου. Μάλιστα έσπασε το φράγμα των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων φθάνοντας τα 105 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της «vessels value».




Η αύξηση μέσα στο 2018, δηλαδή σε έναν μόλις χρόνο, άγγιξε τα 5 δισ. δολάρια. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση που έχει σημειωθεί ανάμεσα στα κράτη που βρίσκονται στο Top 10.

Πώς οι Έλληνες εφοπλιστές έφτασαν στην κορυφή

Αιτία της ανόδου είναι η αύξηση του αριθμού παραγγελιών για ναυπήγηση LNG-Πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου καθώς και η αύξηση της αξίας των δεξαμενόπλοιων μετά τη θετική ναυλαγορά.

Η Ελλάδα κατέλαβε την…pole position ως ιδιοκτήτρια του ακριβότερου στόλου από LNG παγκοσμίως, που από 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του 2018 ανέβηκε στα 18,4 δισ. Οι Έλληνες ξεπέρασαν τους Ιάπωνες που έχουν στόλο LNG αξίας 15,2 δισ. «Χασούρα» είχε ο ελληνόκτητος στόλος μετά την πώληση του στόλο με drill ships του Γιώργου Οικονόμου. Αλλιώς θα ήταν ακόμη πιο μεγάλη η αξία του.

Στη δεύτερη θέση οι Ιάπωνες

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ιάπωνες οι οποίοι διατηρήθηκαν το 2019 στη δεύτερη θέση. Βγήκαν κερδισμένοι από την αύξηση της αξίας των φορτηγών πλοίων προς τα τέλη του 2018 με τα δεξαμενόπλοια και τα LNG να ακολουθούν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες με έδρα την Ιαπωνία είχαν προστιθέμενη αξία στον στόλο τους από τα LNG.