Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μνημόσυνο Γιαλοψού: Αναρχοάπλυτοι, Τραυμάτισαν ποδοσφαιριστές του Μικρασιατικού που τους πέρασαν για Ακροδεξιούς

Αντιεξουσιαστές, στο μνημόσυνο Γιαλοψού, από λάθος έκαναν «ντου» στο πούλμαν του Μικρασιατικού καθώς πέρασαν τους ποδοσφαιριστές για ακ...


Αντιεξουσιαστές, στο μνημόσυνο Γιαλοψού, από λάθος έκαναν «ντου» στο πούλμαν του Μικρασιατικού καθώς πέρασαν τους ποδοσφαιριστές για ακροδεξιούς

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτιλύχθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι έξω από το γήπεδο της Αλκυωνίδας που βρίσκεται δίπλα στο νεκροταφείο Πετρουπόλεως. Στο γήπεδο ήταν προγραμματισμένη η αναμέτρηση μεταξύ του Άρη Πετρουπόλεως και του Μικρασιατικού και σχεδόν την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένο το ετήσιο μνημόσυνο του Έκτορα Γιαλοψού, του θανόντα αρχικελευστή στην κρίση των Ιμίων.





Γύρω στις 13.30 έφτασε το πούλμαν του Μικρασιατικού και ξαφνικά δέχτηκε επίθεση από αγνώστους που πέταξαν πέτρες και ξύλα σπάζοντας τζάμια από το όχημα το οποίο ακινητοποιήθηκε, ενώ οι παίκτες του Μικρασιατικού τρομοκρατημένοι είχαν πέσει κάτω για να προστατευτούν, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί τεσσάρων παικτών από τα θραύσματα.

Ηρθαν στα χέρια μέσα στο πούλμαν

Το επεισόδιο όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η ομάδα περίπου 20 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κράνη μπήκαν και μέσα στο πούλμαν και ήρθαν στα χέρια με συνοδούς και αθλητές. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και ξαφνικά οι κουκουλοφόροι αποχώρησαν φωνάζοντας «είναι ομάδα ποδοσφαίρου»! Οι παράγοντες του Άρη Πετρούπολης αλλά και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση έτρεξαν αμέσως σε βοήθεια αλλά ήταν αργά καθώς όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Σοκαρισμένοι οι αθλητές και οι συνοδοί της ομάδας του Μικρασιατικού δήλωσαν αδυναμία να αγωνιστούν και ο αγώνας που είναι για την Α΄κατηγορία Αθηνών αναβλήθηκε και για την τύχη του θα αποφασίσει σήμερα (5/2) η διοργανώτρια ΕΠΣΑ.

«Βρέθηκαν στο λάθος μέρος, τη λάθος ώρα»

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αξιωματικών της αστυνομίας η αποστολή του Μικρασιατικού βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Κάθε χρόνο στην τελετή μνήμης για το χαμό του Εκτορα Γιαλοψού δίνουν το παρών πολλά μέλη ακροδεξιών οργανώσεων αλλά και αντιεξουσιαστών που θέλουν να εμποδίσουν την προσέλευση των πρώτων στο χώρο. Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε σύγκρουση.

Όπως φαίνεται οι αντιεξουσιαστές είχαν στήσει καρτέρι και όταν είδαν το πούλμαν του Μικρασιατικού που έφερε κάποιο έμβλημα νόμιζαν πως ήταν ακροδεξιοί! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του maxitis-online.gr από θαύμα γλίτωσε και το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα της Ιεράπολης που αντί να κατευθυνθεί στο γήπεδο του Γρηγορίου όπου ήταν η έδρα του Αίμου με τον οποίο αγωνιζόταν, βρέθηκε στο γήπεδο της Αλκυών. Το ότι έγινε γρήγορα αντιληπτό ότι πρόκειται για ποδοσφαιρική ομάδα ήταν ο λόγος που δεν δέχθηκε επίθεση το πούλμαν.

Να σημειωθεί επίσης πως από το πρωί της Κυριακής στην Πετρούπολη βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Περισσότερες από πέντε ομάδες ΔΙΑΣ, μια κλούβα των ΜΑΤ και περιπολικά της ΟΠΚΕ που περιπολούσαν περιμετρικά του άλσους Αγ. Δημητρίου αλλά αιφνιδιάστηκαν από την δράση των αντιεξουσιαστών.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Άρης Πετρούπολης:




«Ο Άρης Πετρούπολης τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν σε θέματα φιλοξενίας, όπως και οι παλαιότερες διοικήσεις. Ξεκινήσαμε από το μηδέν, πετύχαμε την άνοδο στην Α’ ΕΠΣΑ και σε όσα ματς έχουμε δώσει 2,5 χρόνια στην Α’ κατηγορία καμία ομάδα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για τη φιλοξενία που να στρέφεται κατά του συλλόγου μας.

Το απόγευμα της 3/2 Κυριακής πληροφορηθήκαμε ότι το πούλμαν του Μικρασιατικού δέχθηκε επίθεση και για όλα αυτά υπαίτιοι είμαστε εμείς; Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, που κυρίως έλαμψε δια της απουσίας του από το γήπεδο, να στοιχειοθετεί μυθεύματα που βγαίνουν από τη φαντασία του και έχουν ως κύριο στόχο να βλάψουν το σύλλογο μας.

Ο Άρης Πετρούπολης δεν έχει ποτέ βλάψει κανέναν και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίξει με την ιστορία του διότι θα υποστεί τις ανάλογες συνέπειες. Με το σωματείο Μικρασιατικό δεν υπάρχει καμία διαφορά και δεν μας χωρίζει τίποτα και ευχόμαστε να είναι υγιείς τα πρόσωπα που τραυματίστηκαν».