Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρυφές δημοσκοπήσεις παγώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ -Καταρρέει από τη Λάρισα και πάνω Πηγή: Κρυφές δημοσκοπήσεις παγώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ -Καταρρέει από τη Λάρισα και πάνω | iefimerida.gr

Σε μεγάλο εκνευρισμό βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τα αποτελέσματα των ερευνών που είναι σε ε...


Σε μεγάλο εκνευρισμό βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τα αποτελέσματα των ερευνών που είναι σε εξέλιξη και μελετώνται από τα κομματικά επιτελεία δείχνουν μια μεγάλη ανατροπή του εκλογικού χάρτη. Ανατροπή που θα επηρεάσει σίγουρα και την ημερομηνία των εκλογών.




Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν δύο βασικά ευρήματα. Πρώτον, ότι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει παγιωθεί σε διψήφιο νούμερο και μάλιστα με τάσεις ανόδου, και, δεύτερον, ότι το κυβερνών κόμμα δίνει μάχη επιβίωσης πλέον στις περιφέρειες πάνω από τη Λάρισα, στη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί, δηλαδή, που το πατριωτικό αίσθημα των ψηφοφόρων έχει «τσαλακωθεί» από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ενδείξεις που δίνουν οι έρευνες δείχνουν μια εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, σε σημείο που να πλησιάζει τα ποσοστά του προ κρίσης.

Mάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC για μια δήθεν «αόρατη μειονότητα της Ελλάδας -τους Μακεδόνες Σλάβους» σύμφωνα με τον τίτλο- μια «μειονότητα την ύπαρξη της οποίας αρνείται επί δεκαετίες το ελληνικό κράτος», όπως έλεγε το βρετανικό δίκτυο, αναζωπύρωσε κρυφούς φόβους και ανασφάλειες και προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις, που μένει να φανούν σε επόμενο κύμα ερευνών.

5η η Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη

Το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα αποτυπώνει και η πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, όπου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται 5η στη σειρά, πίσω και από τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ. Οι πρώτοι 3 προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτος έρχεται ο επίσημος υποψήφιος Νίκος Ταχιάος (13,4%), ακολουθεί ο Γιώργος Ορφανός («αντάρτης» της ΝΔ) με 12,5% και έπεται ο πρώην νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με 10%. Τέταρτος είναι ο Σπύρος Βούγιας (υποστηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ) με 9,8% και μόλις πέμπτη η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ (αν και μέχρι πρότινος υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου με 7,2%.





iefimerida.gr