Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΝΘΟΣ... Η Μέρκελ κλείνει τη σελίδα της στο Facebook! Αποχαιρέτισε τους 2,5 εκατομμύρια ακολούθους της με ένα βίντεο

Το κλείσιμο της σελίδας της στο Facebook ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με ένα βίντεο προς τους ακολούθους της, ευχαρ...


Το κλείσιμο της σελίδας της στο Facebook ανακοίνωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με ένα βίντεο προς τους ακολούθους της, ευχαριστώντας τους για την υποστήριξή τους.

«Σήμερα είναι η μέρα που θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλη σαν τη στήριξη στη σελίδα μου στο Facebook», ανέφερε στο βίντεο η Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας: «Γνωρίζετε ότι δεν είμαι πια πρόεδρος του CDU, οπότε τώρα θα κλείσω τη σελίδα μου στο Facebook».





Πάντως, η Γερμανίδα καγκελάριος προσκάλεσε τους 2,5 εκατομμύρια ακολούθους της να συνεχίσουν να την ακολουθούν στην επίσημη σελίδα της γερμανικής κυβέρνησης στο Facebook και στο Instagram.

Κάτω από το βίντεο, εκατοντάδες χρήστες του Facebook σε πολλές γλώσσες έσπευσαν να κάνουν διάφορα σχόλια, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά προς το πρόσωπό της.

«Δε σε υποστηρίζω! Αυτό που έκανες και κάνεις στην Ευρώπη και με το λαό σου είναι ντροπή», έγραψε στα ουγγρικά μία γυναίκα, αναφερόμενη στην πολιτική ανοιχτών θυρών που υποστήριξε στο προσφυγικό.

«Ήσουν η υποψήφιά μου για πρόεδρος. Μακάρι να ήσουν εδώ στις ΗΠΑ!», ανέφερε αντίθετα μία Αμερικανίδα.

Όπως επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters, είναι ασυνήθιστη κίνηση για ένα δημόσιο πρόσωπο με τόσους πολλούς ακολούθους να βάζει τέλος στην παρουσία του στα social media, και η κίνηση αυτή κάνει κάποιους να πιστεύουν πως, όπως κι αν σκέφτεται η Άνγκελα Μέρκελ το μέλλον της μετά το τέλος της τέταρτης (και τελευταίας, όπως έχει προαναγγείλει) θητείας της ως καγκελαρίου, μάλλον δεν θα εμπλακεί ενεργά στα κοινά. Άλλοι, πάντως, θεωρούν πως η Γερμανίδα καγκελάριος μπορεί να αναλάβει κάποιο πόστο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στα Ηνωμένα Έθνη, ως προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας.