Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Λουκέτο στη βάση του Ιντσιρλίκ, ΑΝΑΤΙΝΑΞΤΕ τις ΗΠΑ!» – Μεγάλο κύμα αντιαμερικανισμού στην Τουρκία – Αποδέχονται το τέλος των F-35

Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Η ένταση που επικρατεί επηρεάζει άμεσα και το μέλλον της Αεροπορικής Βά...


Στο χείλος του γκρεμού βρίσκονται οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Η ένταση που επικρατεί επηρεάζει άμεσα και το μέλλον της Αεροπορικής Βάσης Ιντσιρλίκ, καθώς το αντιαμερικανικό κύμα που έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία απαιτεί το κλείσιμό της.

Στην Τουρκία βρίσκεται μία τεράστια εκστρατεία σε εξέλιξη κατά την οποία πολίτες και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ απαιτούν να μπει λουκέτο στο Ιντσιρλίκ.




Στην Ουάσινγκτον χαρακτηρίζουν τον Τούρκο Πρόεδρο ως επικίνδυνο για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Δύσης και του καταλογίζουν ύποπτα παιχνίδια με το Ιράν και τη Ρωσία.

Η εφημερίδα Yeni Safak, η οποία είναι η “φωνή” του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ζητά επιτακτικά το κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ, σ΄ ότι αυτή έχει να κάνει με τις ΗΠΑ! Για να υποστηρίξει μάλιστα τη θέση της επικαλείται δημοσκόπηση που έκανε και σύμφωνα με την οποία το 97% (!) των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η βάση πρέπει να κλείσει!

“Οι Τούρκοι από όλα τα κοινωνικά στρώματα είναι εξοργισμένοι από τις τελευταίες αμερικανικές κινήσεις, που θεωρούνται ως οι τελευταίες σειράς προκλήσεων. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρέχουν όπλα στη “θυγατρική” του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στο PYD, παρά την υπόσχεση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπμ να «φέρει το στρατό του πίσω στην πατρίδα».

Επίσης οι ΗΠΑ, δεν θα στείλουν τα F-35 και αυτό είναι κάτι που εξοργίζει τους Τούρκους!

Η εφημερίδα επικαλείται την ηλεκτρονική δημοσκόπηση που είχε κάνει με τη συμμετοχή 50.000 αναγνωστών της και στην οποία το 97% απαντούσε ότι επιθυμούσε το κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ.

Χθες, τελεσίγραφο έστειλε στον Ερντογάν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μ.Πένς ο οποίος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί την ειρήνη στη Δύση εάν οι σύμμαχοι εξαρτώνται αμυντικά από την Ανατολή και την Ρωσία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν συμμάχους τους να αγοράζουν όπλα από αντιπάλους, αναφερόμενος στην αγορά από την Τουρκία πυραύλων S-400 από τη Ρωσία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παρακολουθούν τους συμμάχους τους να αγοράζουν όπλα από αντιπάλους», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Michael Pence το Σάββατο στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

«Δεν θα εξετάσουμε το πώς οι σύμμαχοί μας αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας», δήλωσε ο Pence. «Δεν θα μπορέσουμε να εγγυηθούμε ειρήνη στη Δύση εάν οι σύμμαχοί μας εξαρτώνται από την Ανατολή», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιέπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα αγοράσει συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 από τη Ρωσία, παρά τις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Έχουμε συνάψει μια συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400. Δεν σκοπεύουμε να την αρνηθούμε», δήλωσε. «Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι προμήθειες των S-400 θα γίνουν τον Ιούλιο, όπως μας είχαν υποσχεθεί».




Ο Ερντογάν σχολίασε επίσης την πιθανή αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ.

«Η συμπαραγωγή, η παροχή πίστωσης και η έγκαιρη παράδοση αποτελούν κριτήρια στα οποία αποδίδουμε μεγάλη σημασία, παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θετική στάση απέναντι στις πρώιμες παραδόσεις, δεν μπορούν να μας εγγυηθούν την παροχή πιστώσεων και συμπαραγωγής», δήλωσε ο Ερντογάν στους Τούρκους δημοσιογράφους στο αεροσκάφος επιστρέφοντας από το Σότσι, όπου συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση των προέδρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Τουρκίας και του Ιράν στη Συρία.

Επαναβεβαίωσε την πρόθεση της Τουρκίας να αποκτήσει ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400, παρά την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Έχουμε συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400, οπότε δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόοδος, η ερώτηση έχει απαντηθεί και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι S-400 θα αναπτυχθούν τον Ιούλιο, όπως μας υποσχέθηκαν» , πρόσθεσε ο Ερντογάν. pentapostagma.gr/