Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Χαστούκι» από το EuroWorking Group: «Παγωμένες» οι μεταρρυθμίσεις, ανησυχία για τον κατώτατο μισθό

Τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης εκτιμούν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της ...


Τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης εκτιμούν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της για εφαρμογή των προαπαιτουμένων, που συνδέονται με την μετα-προγραμματική υπο-δόση, ύψους ενός δισ. ευρώ
Με παράπονα για την ελληνική πλευρά ολοκληρώθηκε ένα λίαν σύντομο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες.




Τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, που προετοιμάζουν την ατζέντα του Eurogroup στις Βρυξέλλες, εκτιμούν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών της για εφαρμογή των προαπαιτουμένων, που συνδέονται με την μετα-προγραμματική υπο-δόση, ύψους ενός δισ. ευρώ.




Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, τα τεχνικά κλιμάκια της ευρωζώνης σημείωσαν πως η Ελλάδα πρέπει να επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις και να πράξει περισσότερα, για να εκπληρώσει όλα όσα έχει συμφωνήσει και να εξασφαλίσει τη δόση του ενός δισ. ευρώ.

Παράλληλα, οι τεχνοκράτες στο EWG εξέφρασαν ανησυχίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος ξεπέρασε τις συστάσεις που είχαν γίνει, αλλά και για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.