Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ! Θύελλα αντιδράσεων για Burberry φούτερ με τη θηλιά στον λαιμό

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένα φούτερ της Burberry που δείχνει ένα κορδόνι σε σχήμα θηλιάς, μετά την κατακραυγή ενός μοντέλου που συμμετε...


Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένα φούτερ της Burberry που δείχνει ένα κορδόνι σε σχήμα θηλιάς, μετά την κατακραυγή ενός μοντέλου που συμμετείχε στην επίδειξη μόδας του συγκεκριμένου οίκου στο Λονδίνο.






Ο διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής του δημιουργικού του οίκου Burberry, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη.


Το δεμένο σε σχήμα θηλιάς κορδόνι του φούτερ ήρθε στο φως μετά την επίδειξη μόδας της Κυριακής, όταν ένα μοντέλο διαμαρτυρήθηκε τόσο πριν όσο το σόου όσο και στο Instagram, λέγοντας πως η θηλιά όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει πνιγμό αλλά και αυτοκτονία.Η Burberry αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για το φούτερ με την θηλιά στον λαιμό




Ο Μάρκο Γκομπέτι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας FTSE, ανέφερε σε δήλωση την Τρίτη πως η Burberrry «εξέφρασε βαθύτατα λύπη» για την δυσφορία που προκάλεσε το φούτερ και πως το συγκεκριμένο προϊόν απομακρύνθηκε από την φθινοπωρινή – χειμερινή κολεξιόν, μαζί με όλες τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρούχο.

Ο Ρικάρντο Τίσι, δημιουργικός διευθυντής της Burberry, εξέφρασε επίσης την λύπη του, λέγοντας πως «ενώ το σχέδιο ήταν εμπνευσμένο από ένα ναυτικό θέμα, αντιλαμβάνομαι πως δεν ήταν καθόλου ευαίσθητο».

Το μοντέλο Λιζ Κένεντι, δημοσίευσε μια φωτογραφία του φούτερ στον λογαριασμό της στο Instagram, με ένα μακροσκελές μήνυμα απευθυνόμενη στους οίκους Burberry αλλά και στον ίδιο τον Τίσι.



«Η αυτοκτονία δεν είναι μόδα» έγραψε: «Δεν είναι ούτε λαμπερή ούτε προχωρημένη και αφού αυτή η επίδειξη είναι αφιερωμένη στους νέους που θέλουν να εκφραστούν, να’ μαι λοιπόν. Ρικάρντο Τίσι και όλοι στον Burberry με ξεπερνά το γεγονός πως επιτρέψατε ένα φούτερ με ένα κορδόνι που μοιάζει με θηλιά που κρέμεται από τον λαιμό, να βγει στην πασαρέλα» έγραψε η κοπέλα.

Η Κένεντι που ήταν μέλος της επίδειξης της Burberry αλλά δεν φόρεσε το συγκεκριμένο φούτερ, πρόσθεσε: «Ας μην ξεχνάμε ούτε την τρομακτική ιστορία του πνιγμού».

Η ανάρτησή της προκάλεσε δεκάδες αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με όλα να απευθύνονται στην Burberry και τον Τίσι.

Τόσο η Κένεντι όσο και οι άλλοι επικριτές ανέφεραν πως ο οίκος θα έπρεπε είναι καλύτερα ενημερωμένος.

«Μια τεράστια εταιρεία όπως η Burberry, η οποία θεωρείται τόσο εμπορική και αριστοκρατική, δεν θα έπρεπε να αγνοήσει μια τέτοια προφανή ομοιότητα. Δεν μπορούσα να ηρεμήσω όταν είδα αυτό το φούτερ. Ένιωσα σαν να είχα επιστρέψει σε ένα δραματικό περιστατικό που είχα ζήσει με μία αυτοκτονία στην οικογένειά μου» έγραψε η Κένεντι στο Instagram.

Είπε επίσης, ότι ζήτησε να μιλήσει με κάποιον γι’ αυτό και της απάντησαν πως θα έπρεπε να γράψει μία επιστολή. «Είχα μια σύντομη συνομιλία με κάποιον και μου είπαν ‘Αυτή είναι η μόδα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή, γι’ αυτό κράτα το για τον εαυτό σου’» έγραψε η κοπέλα.