Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ποιοι θέλουν εκτός παρέλασης τα Τάγματα Εθνοφυλακής;

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης Αναστάτωση επικρατεί για μία ακόμα φορά στις τάξεις των Εθνοφυλάκων ανά την επικράτεια, καθώς υπάρχουν πλη...


Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Αναστάτωση επικρατεί για μία ακόμα φορά στις τάξεις των Εθνοφυλάκων ανά την επικράτεια, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως τα Τάγματα Εθνοφυλακής δεν θα λάβουν μέρος στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.




Θυμίζουμε, πως το ίδιο θέμα είχε προκύψει και το 2017, όταν το defenceline.gr είχε αποκαλύψει την πρόθεση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει στα Τάγματα Εθνοφυλακής να παρελάσουν, με σχετικό έγγραφο που έφερε την υπογραφή του -τότε- υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Η αποκάλυψη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ενώ με τους κατάλληλους χειρισμούς της στρατιωτικής ηγεσίας, το ζήτημα είχε θετική κατάληξη και οι Εθνοφύλακες έλαβαν μέρος κανονικά στις παρελάσεις, καταχειροκροτούμενοι από τους πολίτες.

Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα φαίνεται πως είναι διαφορετικά. Αφενός στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος που (παρά τα όσα μπορεί κάποιος να του καταλογίσει) ήταν υπέρ της συμμετοχής των Εθνοφυλάκων στις παρελάσεις, αφετέρου το θέμα το είχε τότε αναλάβει ο πρώην Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος με συνοπτικές διαδικασιές απέτρεψε την προσβολή στον θεσμό της Εθνοφυλακής και των Εθνοφυλάκων της χώρας, οι οποίοι συμμετέχουν, εκπαιδεύονται για την στιγμή που η Πατρίδα τους χρειαστεί. Είναι οι άνθρωποι που κυριολεκτικά θα πολεμήσουν υπέρ βωμών και εστιών.

Όμως, από το Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων και τα θετικά βήματα που έγιναν επί ημερών Στεφανή, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αναστάτωση και μία απογοήτευση σε όλα τα επίπεδα. Από τη μία οι Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και η αποστρατεία ικανών και άξιων στελεχών, από την άλλη οι ...παλαμοκροτητές της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που δεν βρίσκουν και λόγους έντασης με την Τουρκία, έχουν αλλάξει το κλίμα.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αλλά και τη θέση που οφείλει να πάρει η νέα ηγεσία των ΕΔ και κυρίως του Στρατού Ξηράς.