Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων για τις χήρες... Συνάντησαν τις... κλούβες στο Μαξίμου!

Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των κινητοποιήσεων του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ», μέλη του οποίου είχαν συγκεν...


Με πορεία προς τη Βουλή ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των κινητοποιήσεων του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞΙΑ», μέλη του οποίου είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας.




Η αντιπροσωπεία των χηρευάμενων γυναικών έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις έξω από την είσοδο της Βουλής που βρίσκονταν συγκεντρωμένα τα υπόλοιπα μέλη.

Στη συνέχεια, τα μέλη του συλλόγου μετέβησαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου και εκεί να ζητήσουν ημερομηνία για συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, βρήκαν μπροστά κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά από κάποιες διαβουλεύσεις, κατέστη δυνατό να περάσει μέσα μια αντιπροσωπεία και να εκθέσει τα αιτήματά τους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης, η επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίστηκε με το ν. 4387/2016, η μείωση του ορίου του έγγαμου βίου από πέντε στα τρία έτη, καθώς και η μη εφαρμογή του επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας.