Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ Χάπι βιασμού : Τρόμος στα στέκια της νεολαίας - Τι είναι και τι προκαλεί

Με χάπια και σιρόπια βιασμού επιτήδειοι κυρίως στα νησιά προσπαθούν να παγιδεύουν κοπέλες και να τις ρίξουν στο κρεβάτι. Πολλοί γονείς έχου...


Με χάπια και σιρόπια βιασμού επιτήδειοι κυρίως στα νησιά προσπαθούν να παγιδεύουν κοπέλες και να τις ρίξουν στο κρεβάτι. Πολλοί γονείς έχουν χάσει τον ύπνο τους, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.




Σύμφωνα με το Star, λίγα δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάζονται για να ρίξουν στο ποτό ακόμη και στον… καφέ ένα χάπι ή λίγο σιρόπι βιασμού και να μετατραπεί μια νύχτα διασκέδασης σε κόλαση.

Πολλές μητέρες αγωνιούν για τα χάπια βιασμού και τις συνέπειες τους. Έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Αν και για τα περισσότερα φάρμακα απαιτείται συνταγή γιατρού, οι… κακές παρέες τα προμηθεύονται μέσω διαδικτύου, ακόμη και με 5 ευρώ!

Μοιάζουν με στικάκια, που αλλάζουν χρώμα όταν μέσα στο ποτό βρεθεί ναρκωτικό. Στην Ελλάδα έχουμε ακόμη πολλά να φτιάξουμε.




Το συνηθέστερο ναρκωτικό του βιασμού, το «ρούφι» ή «ύπνος» ή «βούλπε» είναι ένα ισχυρότατο ηρεμιστικό, που χορηγείται για βραχύ χρονικό διάστημα στη θεραπεία της έντονης αϋπνίας. Κυκλοφορεί στην αγορά με την ονομασία Hipnosedon ή Vulpegal και – επίσημα τουλάχιστον - χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού.

Η επιστημονική του ονομασία είναι φθοριονιτραζεπάμη. Πέραν της χρήσης της στην αϋπνία, η φθοριονιτραζεπάμη αποτελεί συχνό αντικείμενο κατάχρησης και εξάρτησης, συχνά σε συνδυασμό με ηρωίνη (για να μειώσει τα σταρητικά), κοκαΐνη ή κρακ (και στις δύο περιπτώσεις για να περιορίσει το ανεξέλεγκτο «ανέβασμα», γι’ αυτό άλλωστε συχνά αποκαλείται και «αλεξίπτωτο»).

Το ισχυρό αυτό κατασταλτικό, όπως ισχύει άλλωστε και με όλα τα ηρεμιστικά, γίνεται ακόμα ισχυρότερο αν συνδυαστεί με αλκοόλ (ένα άλλο ισχυρό κατασταλτικό του κεντρικού νευρικού μας συστήματος) – τόσο ισχυρό που εκμηδενίζει την αντίσταση, αλλά και τη μνήμη μας. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος καθώς μπορεί να προκαλέσει καταστολή της αναπνοής, ιδίως αν κάποιος έχει ήδη αναπνευστικά προβλήματα.

Η δράση του φαρμάκου ξεκινά 15-30 λεπτά μετά τη λήψη του. Η αίσθηση που αποκομίζει κανείς από τη χρήση του φαρμάκου είναι μια κατάσταση σαν μέθη, χωρίς hangover την επόμενη ημέρα, που ακολουθείται από μια έντονη υπνηλία. Για έναν τρίτο παρατηρητή, αυτός που έχει πάρει φθοριονιτραζεπάμη μοιάζει πιωμένος, τα μάτια του είναι κόκκινα, και συχνά τραυλίζει σαν μεθυσμένος.

Κάποιες φορές παρατηρείται μια περίεργη άρση των αναστολών: το θύμα συμπεριφέρεται λίγο «έξαλλα», χωρίς όμως στην πραγματικότητα να έχει κανέναν συνειδητό έλεγχο της συμπεριφοράς του. Επίσης, πολύ συχνά δεν είναι δυνατό να θυμηθούμε τίποτε από όσα μας συνέβησαν όσο βρισκόμασταν υπό την επίδραση του φαρμάκου (προδρομική αμνησία). Όταν πια περάσει η επίδραση του φαρμάκου, περίπου 8 ώρες μετά τη λήψη του, η μνήμη μας επανέρχεται στη φυσιολογική της ικανότητα να καταγράφει γεγονότα.

tanea.gr