Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Βόμβα» ο Κοντονής! «Η παρούσα Βουλή δεν δεσμεύει την επόμενη»!

Με αυτό που ουσιαστικά "λέει" η ΝΔ και... όχι μόνο συντάσσεται ο Σταύρος Κοντονής, μετά το απίστευτο "αλαλούμ" που επικ...


Με αυτό που ουσιαστικά "λέει" η ΝΔ και... όχι μόνο συντάσσεται ο Σταύρος Κοντονής, μετά το απίστευτο "αλαλούμ" που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Βουλή.
Βόμβες επεφύλασσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής μιλώντας ο βράδυ της Τρίτης, 12.02.2019, στην Ολομέλεια.




Τι υποστήριξε ο Κοντονής
Ο κ. Σταύρος Κοντονής ουσιαστικά συμφώνησε με τη άποψη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η προαναθεωρητική Βουλή δεν μπορεί να δεσμεύσει ως προς το περιεχόμενο την επόμενη αναθεωρητική Βουλή για την τελική διατύπωση του κάθε αναθεωρούμενο άρθρου!


Υποστήριξε δε ότι όποιο άρθρο ανοίξει με 180 ψήφους από την παρούσα Βουλή στις δύο ψηφοφορίες αυτό μπορεί να αναθεωρηθεί με απλή πλειοψηφία των 151 ψήφων στην επόμενη Βουλή.




Ο κ. Σταύρος Κοντονής μάλιστα εξήγησε την προσωπική του αυτή άποψη που έχει, λέγοντας πως από την προαναθεωρητική Βουλή μέχρι την αναθεωρητική έχει παρεμβληθεί και έχει ουσιαστικά αποφασίσει για την κατεύθυνση που θέλει ο ίδιος ο κυρίαρχος που είναι ο λαός δια της ψήφου του.
Επίσης, ο κ. Σταύρος Κοντονής συμφώνησε με την αναθεώρηση του άρθρου που έχει προτείνει η ΝΔ και δεν την έχει υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση κατά τρία χρόνια του ορίου ηλικίας για τους δικαστικούς λειτουργούς.

Και να γείνει το 70 έτος το όριο για ανώτατους δικαστές και 67 ετών για τους υπόλοιπους.

Η… αιτία
Όλα αυτά βέβαια, ενώ λίγο νωρίτερα είχε καταγραφεί ένα άνευ προηγουμένου «αλαλούμ» στην Βουλή από την διαφορετική ερμηνεία που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο εάν η επόμενη αναθεωρητική Βουλή δεσμεύεται στο περιεχόμενο της κάθε διάταξης που θα ανοίξει από τις δύο ψηφοφορίες που θα γίνουν από αυτή την προαναθεωρητική Βουλή.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστηρίξει ότι η επόμενη αναθεωρητική Βουλή δεσμεύεται από την παρούσα όχι μόνο επί του άρθρου που ανοίγει αλλά και από την κατεύθυνση που θα έχει και επί του περιεχομένου. Η ΝΔ έχει υποστηρίξει ότι η δέσμευση της επόμενης ισχύει επί του άρθρου που ανοίγει, η κατεύθυνση ως γενική αρχή αλλά το ακριβές περιεχόμενο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει με την αναγκαία συνταγματική πλειοψηφία η επόμενη Βουλή.

Το ρεαλιστικό πρόβλημα λοιπόν που είχε προκύψει είναι πώς θα καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο μεθαύριο και πώς θα γίνει η ψηφοφορία, με τον Νίκο Βούτση, μάλιστα, να παρεμβαίνει για τα… διαδικαστικά.