Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γκόρντον Μπανκς: «Έφυγε» αυτός που έκανε… την απόκρουση του αιώνα ΒΙΝΤΕΟ

Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Γκόρντον Μπανκς, ένας από τους εμβληματικότερους τερματοφύλακες όλων των εποχών. ...


Την τελευταία του πνοή άφησε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Γκόρντον Μπανκς, ένας από τους εμβληματικότερους τερματοφύλακες όλων των εποχών. Ο 81χρονος τερματοφύλακας, γεννημένος στο Σέφιλντ, έπαιξε για 19 επαγγελματικές σεζόν (1958/59-1977/1978) ενώ τίμησε τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας 73 φορές, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966.

ΠΗΓΗ: http://www.novasports.gr/podosfairo





Ο Μπανκς υπήρξε τερματοφύλακας της Στόουκ Σίτι, στον μοναδικό μεγάλο τίτλο της, το 1972, όταν κατέκτησε το Λιγκ Καπ. Παρέμεινε τόσο στη Στόουκ όσο και στην εθνική Αγγλίας, μέχρι τον Οκτώβριο του 1972, καθώς είχε τότε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, το οποίο του στοίχισε την όραση από το ένα μάτι και στη συνέχεια την καριέρα του.

Παρόλα αυτά, έκανε ένα πέρασμα από τις ΗΠΑ το 1977 και το 1978 με την Φορτ Λόντερντεϊλ Στράικερς. Τη σεζόν 1979-80, έκανε ένα μικρό πέρασμα ως προπονητής στον πάγκο της Τέλφορντ Γιουνάιτεντ, όμως απολύθηκε και δεν ασχολήθηκε ξανά με την προπονητική.