Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτο παρασκήνιο με Κουντουρά! Πως ο… Σαμαράς την «κόβει» από την Ευρωβουλή

Η Έλενα Κουντουρά ήθελε... διακαώς να κατέβει στην "αρένα" της Ευρωβουλής. Ωστόσο ένας Νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά και το ενδ...


Η Έλενα Κουντουρά ήθελε... διακαώς να κατέβει στην "αρένα" της Ευρωβουλής. Ωστόσο ένας Νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά και το ενδεχόμενο... κατάρρευσης της κυβέρνησης δείχνουν εμπόδια ανυπέρβλητα! Τι προβλέπει ο Νόμος και γιατί ο "μαγικός αριθμός" του 151 βάζουν "στοπ" στα σχέδιά της. Όλο το παρασκήνιο.




Εκτός του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μείνει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παρά το ότι η ίδια φέρεται να ήθελε διακαώς να είναι υποψήφια. Ο λόγος; Ένας Νόμος της εποχής Σαμαρά ο οποίος την εμποδίζει από το να θέσει υποψηφιότητα.

Η Κουντουρά και το… στοπ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νόμος που άλλαξε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, προβλέπει ως προϋπόθεση ένας βουλευτής που θέλει να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή, να παραιτηθεί από το αξίωμά του!

Εάν, λοιπόν, η κύρια Κουντουρά επέλεγε την Ευρωβουλή, θα έπρεπε να παραιτηθεί από βουλευτής και άρα η κυβέρνηση θα έχανε την 151η ψήφο που την στηρίζει αυτήν την στιγμή!

Ο αμέσως επόμενος βουλευτής στους ΑΝΕΛ είναι στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, κάτι που σημαίνει αυτομάτως πως είναι πρακτικά αδύνατο να παραιτηθεί η κυρία Κουντουρά, αφού με τον «στενό συνεργάτη» του Πάνου Καμμένου που προαναφέραμε να… καραδοκεί, θα ήταν δεδομένο πως η κυβέρνηση δεν θα είχε την πλειοψηφία των «151»!

Μια πλειοψηφία -που να σημειωθεί- ήδη έχει μετατραπεί σε «πεδίο σύγκρουσης», με την αντιπολίτευση να μιλά για «κυβέρνηση κουρελού», αφού στους 151 προσμετρώνται και οι έξι ανεξάρτητοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τόσο κυριολεκτικά, πριν μερικές εβδομάδες μέσα στο Κοινοβούλιο, όσο και… μεταφορικά λίγο αργότερα, με τις επιστολές που έστειλαν και με τις οποίες γνωστοποιούσαν την στήριξή τους στην κυβέρνηση!

Συνεπώς όλα δείχνουν πως η κυρία Κουντουρά, παρά το ότι θέλει να είναι στην Ευρωβουλή, θα μείνει εκτός «κούρσας»…

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου
Φωτογραφίες αρχείου: Intime