Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ ΝΑ ΖΑΙΣΤΕΙΤΕ...!! Τα δάνεια όλων των βουλευτών – Ποιοι πήραν και ποιοι χρωστούν τα περισσότερα!

Την ώρα που το ζήτημα της δανειοδότησης των βουλευτών βρίσκεται στο επίκεντρο του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, μετά και το δάνειο του...


Την ώρα που το ζήτημα της δανειοδότησης των βουλευτών βρίσκεται στο επίκεντρο του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, μετά και το δάνειο του Παύλου Πολάκη και των όσων ακολούθησαν, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνολική καταγραφή των δανείων των όλων βουλευτών, όπως αυτά αποτυπώνονται στις δηλώσεις Περουσιακής Κατάστασης που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους εφορίες και οι οποίες φιλοξενούνται στο site της Βουλής.




Τα ποσά προκαλούν σε πολλές περιπτώσεις ιλίγγους, αλλά και ερωτηματικά, αφού αρκετές δανειοδοτήσεις έγιναν εν καιρώ κρίσης (από το 2010 και μετά), όταν δηλαδή οι τράπεζες έδιναν χρήματα στον κόσμο με το «σταγονόμετρο».

Αν τα δάνεια των κομμάτων ήταν και παραμένουν ένα τεράστιο κεφάλαιο προς διερεύνηση, το οποίο υπενθυμίζουμε πέρασε από το «μικροσκόπιο» της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο είναι τα δάνεια των βουλευτών ως φυσικά πρόσωπα και οι προϋποθέσεις και οι όροι χορήγησής τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες έτους 2016 (χρήση 2015) των βουλευτών, τις οποίες μπορεί ο καθένας να δει ΕΔΩ, προκύπτει ότι 138 βουλευτές (από τους 300 συνολικά) έχουν πάρει κάποιο δάνειο (στεγαστικό, επισκευαστικό, προσωπικό, καταναλωτικό, επιχειρηματικό, απόκτησης ΙΧ ή μηχανής, υπερανάληψη) για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Οι 138 βουλευτές (66 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 38 από τη Νέα Δημοκρατία, 14 από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, 2 από τη Χρυσή Αυγή, 6 από το ΚΚΕ, 2 από την Ένωση Κεντρώων και 10 Ανεξάρτητοι) έχουν πάρει συνολικά 25,18 εκατ. ευρώ, ενώ οφείλουν στα τραπεζικά ιδρύματα 20,61 εκατ. ευρώ.

Στα παραπάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά τα δάνεια των συζύγων τους και οι οφειλές για ασφαλιστικές εισφορές ή χρέη προς το Δημόσιο. Το αναφέρουμε αυτό γιατί στις σχετικές δηλώσεις Περουσιακής Κατάστασης αναφέρονται κι αυτά τα ποσά.

Δείτε αναλυτικά – και ξεχωριστά ανά βουλευτή – το ύψος των δανείων τους και το συνολικό οφειλόμενο ποσό: