Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΧΑΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ... Παράνομος ο διορισμός του διοικητή του «Ερυθρού Σταυρού» στο Κρατικό Νίκαιας, λένε νομικοί

«Ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και διορίζονται με απόφαση του Υπουργο...


«Ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με διετή θητεία η οποία μπορεί να ανανεώνεται με όμοιο τρόπο», αναφέρουν νομικές πηγές




Μη νόμιμη είναι η ανάθεση καθηκόντων διοικητή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας του ήδη επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», Ευθύμη Γεωργόπουλου.

Αυτό επισημαίνουν έγκριτοι νομικοί, με αφορμή τη σχετική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Διαύγεια, υπό το βάρος των αποκαλύψεων του «Πρώτου Θέματος» για τον πρώην διοικητή με τους πλαστούς τίτλους σπουδών και τις σκανδαλώδεις συμβάσεις που υπέγραφε σε βάρος του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 7 του Νόμου 3329/2005, «Ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με διετή θητεία η οποία μπορεί να ανανεώνεται με όμοιο τρόπο», αναφέρουν νομικές πηγές.

Συνεπώς κάθε διοικητής νοσοκομείου ορίζεται επί θητεία δύο ετών, χωρίς να προβλέπεται η ανάθεση των σχετικών καθηκόντων για συντομότερη χρονική περίοδο. Με την απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, ορίζεται διοικητής για ορισμένο χρόνο, ο οποίος, μάλιστα, δεν προσδιορίζεται επακριβώς, αφού τελεί σε συνάρτηση με τη μελλοντική, και χρονικώς μη προσδιορίσιμη, επιλογή άλλου προσώπου για την συγκεκριμένη θέση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, ο διοικητής του «Ερυθρού Σταυρού» θα ασκεί καθήκοντα διοικητή και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μέχρι να προκηρυχθεί η θέση του διοικητή στο δεύτερο νοσοκομείο.

Έτσι, καταλήγουν οι νομικοί, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα των προαναφερθεισών διατάξεων.