Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Χαστούκι» από την Κομισιόν στην Αθήνα: Μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ.

Οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των 120 δόσεων - Τι λένε οι δανειστές για την προστασία της α΄ κατοικίας, τα «κόκκινα» δάνεια, τη Δ...


Οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των 120 δόσεων - Τι λένε οι δανειστές για την προστασία της α΄ κατοικίας, τα «κόκκινα» δάνεια, τη ΔΕΗ και την ελλιπή εφαρμογή των συμφωνηθέντων




Κίτρινη κάρτα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων SMP και ANFAs ύψους 1 δισ. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης της ενισχυμένης μεταμνημονιακής επιτήρησης διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για εκταμίευση της δόσης.

Με έξι προαπαιτούμενα να μην έχουν ολοκληρωθεί ο Πιέρ Μοσκοβισί αναμένεται να έρθει στην Αθήνα αύριο για να χτυπήσει το καμπανάκι καθώς με τη παρούσα κατάσταση η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει την επόμενη δόση.

“Η κύρια αρχή στην οποία εργαζόμαστε, είναι πως όλα τα προαπαιτούμενα πρέπει να ολοκληρωθούν. Είναι στο συμφέρον της Ελλάδας να γίνει η εκταμίευση στις 11 Μαρτίου. Θα το μεταφέρω στην Αθήνα, υπάρχει δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Έχουμε 2 εβδομάδες, είναι δυνατό και είναι στο συμφέρον μας να γίνει αρκετή πρόοδος.” είπε ο Επίτροπος θέλοντας να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα πως θα μπορούσε να αρθεί το μπλόκο, δεδομένης αρκετής προόδου ως τώρα.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βαλντίς Ντομπρόβσκις είπε αναφορικά με την έκθεση για τη μεταπρογραμματική επιτήρηση πως η Ελλάδα ναι μεν έχει κάνει μεταρρυθμίσεις όμως σε ορισμένα σημεία υπάρχει ελλιπής πρόοδος, ιδιαίτερα στο θέμα της νομοθεσίας για την πρώτη κατοικία. Ο αντιπρόεδρος σημειώνει πως υπάρχουν σημεία της νομοθεσίας που πρέπει να εξεταστούν εκ νέου έτσι ώστε να βελτιωθεί το πλαίσιο πληρωμής αλλά και να μην προστατεύονται στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Απο τη πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομίας και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε πως η Ελλάδα έχει υπερβολικές ανισορροπίες ιδίως μεγάλο χρέος, κόκκινα δάνεια, ανεργία. Υπάρχουν δύο πλαίσια που πρέπει να συνεχίσει ο διάλογος, η πρώτη κατοικία ο νέος νόμος Κατσέλη και οι Λιγνιτικες μονάδες.