Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μαγειρείο» η Βουλή για τον Καμμένο: Τη Δευτέρα η συζήτηση για τροποποιήσεις στον Κανονισμό

Εικόνα «μαγειρείου» εκπέμπει η Βουλή τα τελευταία εικοσιτετράωρα λόγω των πολλαπλών σεναρίων που θέλουν μεθοδεύσεις για αλλαγή του Κανο...



Εικόνα «μαγειρείου» εκπέμπει η Βουλή τα τελευταία εικοσιτετράωρα λόγω των πολλαπλών σεναρίων που θέλουν μεθοδεύσεις για αλλαγή του Κανονισμού του κοινοβουλίου προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να αποτυπώσει την δεδηλωμένη που έλαβε στην ψήφο εμπιστοσύνης και παράλληλα να διατηρήσει ο Πάνος Καμμένος την κοινοβουλευτική του ομάδα.




Πάντως, η εισήγηση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ενόψει της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα στις 14:00 δεν περιλαμβάνει – προς ώρας – τροποποίηση του του άρθρου 15 που περιγράφει τον τρόπο σύνθεσης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ούτε υπάρχει προσθήκη που να προβλέπει ότι οι αρχηγοί των ΚΟ διατηρούν τα προνόμια τους ακόμα και αν η ομάδας τους διαλυθεί.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύει το protothema.gr οι μόνες αλλαγές που προωθούνται για το κοινοβουλευτικό τόμο του Κανονισμού της Βουλής αφορούν το άρθρο 21 που πλέον προτείνει πως οι αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου θα χάνουν το αξίωμα όταν χάνουν την ιδιότητα μέλους ΚΟ, το άρθρο 22 για τον έλεγχο των πόθεν έσχες και του άρθου 23 για την επιστημονική υπηρεσία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα προστεθούν τροποποιήσεις ακόμα και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής την ερχόμενη Δευτέρα. Πληροφορίες δε από το στρατόπεδο της πλειοψηφίας υποστηρίζουν ότι πιθανότερη λύση είναι να μπορούν οι αρχηγοί των ΚΟ να διατηρούν τα προνόμιά τους ακόμα και αν η ομάδα τους διαλυθεί.