Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεία Δίκη για την βάρβαρη δολοφονία! Το «ορφανό» αποτύπωμα και η «παγίδα» που έδεσαν τον Αλβανό δράστη

Μια δολοφονία που έγινε το 2013, αλλά εξιχνιάστηκε πριν λίγες ημέρες. Ο δολοφόνος είχε αφήσει ένα "πολύτιμο" δώρο που μόλις πρόσφ...


Μια δολοφονία που έγινε το 2013, αλλά εξιχνιάστηκε πριν λίγες ημέρες. Ο δολοφόνος είχε αφήσει ένα "πολύτιμο" δώρο που μόλις πρόσφατα... ανοίχτηκε από τις Αρχές. Προσποιήθηκε τον ενοικιαστή και το 91χρονο θύμα του πραγματικά μαρτύρησε στα χέρια του. Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος και η απόδοση Δικαιοσύνης 5,5 χρόνια μετά.
Έπειτα από πέντε χρόνια ερευνών, οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εξιχνιάσουν την ειδεχθή δολοφονία ενός 91χρονου συνταξιούχου στο Πειραιά. Τον άτυχο άνδρα είχε σκοτώσει ένας 47χρονος Αλβανός που εμφανίστηκε στον ηλικιωμένο δήθεν ως ενδιαφερόμενος ενοικιαστής διαμερίσματος.




Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατά την εξερεύνηση του τόπου του εγκλήματος, εν προκειμένω διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στα Καμίνια του Πειραιά, το οποίο είχε βάλει προς ενοικίαση το θύμα, είχαν βρει στην κουπαστή της σκάλας που οδηγούσε στο επίμαχο διαμέρισμα ένα “ορφανό” αποτύπωμα. Το πολύτιμο εύρημα, φυσικά, οι Αρχές είχαν κρατήσει στο αρχείο τους.



Δεν αποδείχθηκε «πολύτιμο» τότε, αλλά αυτό συνέβη πέντε και πλέον χρόνια αργότερα…




Η άγρια δολοφονία
Όπως αποδείχθηκε από την μετέπειτα έρευνα, δράστης της δολοφονίας είναι ένας 47χρονος σήμερα Αλβανός, οποίος μάλιστα έμενε σε διαμέρισμα μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το σημείο που έγινε η δολοφονία του άτυχου ηλικιωμένου. Με λίγα λόγια, ο δολοφόνος ήταν γείτονας του 91χρονου ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και είχε δει το ενοικιαστήριο έξω από την τριώροφη οικοδομή, που είναι στο σύνολο της ιδιοκτησίας του θύματος.
Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, προφανώς ο Αλβανός κακοποιός είχε μάθει από την γειτονιά πως ο 91χρονος εργάζονταν χρόνια στην Αυστραλία, όπου είχε κάνει περιουσία και πίστευε πως θα έβρισκε αρκετά χρήματα στην κατοχή του.

Έτσι στις 20/09/2013 ο δράστης προφασιζόμενος δήθεν τον ενδιαφερόμενο προς ενοικίαση του διαμερίσματος, χτύπησε το κουδούνι του 91χρονου ώστε να δει το σπίτι.
Μόλις βρέθηκαν στο διαμέρισμα, ο 47χρονος αμέσως ακινητοποίησε τον ηλικιωμένο άνδρα και αφού του έδεσε τα χέρια με πλαστικούς ζωστήρες, άρχισε να τον χτυπά με γροθιές.

Η μανία του, μάλιστα, ήταν τέτοια, ώστε να του αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί η τεχνητή οδοντοστοιχία του άτυχου ηλικιωμένου και να βρεθεί στην συνέχεια από τους Αστυνομικούς, τρία μέτρα μακριά από το πτώμα μέσα στον ίδιο χώρο.

Στην συνέχεια ο δράστης κατέβηκε στο ισόγειο διαμέρισμα του θύματος, από όπου άρπαξε μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά και κοσμήματα και χρυσαφικά επίσης μεγάλης χρηματικής αξίας.

Ο δράστης παρά τα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα, πλην όμως κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με κίνητρο την ληστεία.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου