Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τώρα είναι αργά ΨΕΥΤΟΔΕΞΙΟΙ ... ΝΔ σε Τσίπρα μετά την Βρώμικη προπαγάνδα BBC: «Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «μακεδονική μειονότητα» στην χώρα»

Οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί του BBC προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας. Ελληνικές διπλωματικές πηγές απαντώντας στο ρεπορτάζ του...


Οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί του BBC προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές απαντώντας στο ρεπορτάζ του BBC σημειώνουν πως «περιείχε ανακριβείς και διαστρεβλωμένες πληροφορίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την Ιστορία».




Μάλιστα διπλωματικές πηγές του ΥΠΕΞ τονίζουν πως η Συμφωνία των Πρεσπών «εξαλείφει κάθε περιθώριο έγερσης ζητήματος μειονότητας».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως αύριο θα σταλεί επιστολή προς το BBC απορρίπτοντας τους «απαράδεκτους ισχυρισμούς».

Aν και η ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα, εντούτοις οι ευθύνες βαραίνουν και την ίδια τόσο για τα διαχρονικά λάθη στην αντιμετώπιση του σκοπιανού όσο και στην "ανοχή" που έδειξε στην κυβέρνηση δίνοντας της χρόνο και χώρο για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Σφοδρή ήταν η επίθεση της ΝΔ στον πρωθυπουργό. Η ΝΔ τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της συμφωνίας των Πρεσπών», καθώς είχε αναφέρει ότι ορισμένοι πανηγυρίζουν «αυτοπροσδιοριζόμενοι ως μέλη της “Εθνικής Μακεδονικής Μειονότητας”», με τον κ. Τσίπρα να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για εθνικισμό.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει «ανήκουστο ισχυρισμό τι “στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα”» και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα «να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή».

«Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της», καταλήγει η ανακοίνωση.